Dimecres, 20 de abril del 2016 | 13:32
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Hi ha algú que vulgui Quico Homs?
Quico Homs ha manifestat que podria donar un pas al costat per facilitar una llista unitària si hi ha eleccions el proper 26 de juny. Periodistes, companys de Junts pel Sí, no poden evitar un somriure maliciós quan senten aquestes afirmacions de Quico Homs.
Opinió · Llengua
La mala salut de la llengua catalana
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
No trobo prou raonable la reacció dels parlants de llengua catalana i defensors del catalanisme que han criticat el moderat i mesurat manifest del Grup Koiné sobre el futur de la llengua catalana. Els seus arguments es redueixen a lamentar la inoportunitat d'una crítica a les propostes defensades per actors polítics que proposen la cooficialitat del català i el castellà a la futura república catalana.
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Jaume Ciurana i Llevadot
Diputat de Presidència de la Diputació de Barcelona, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona
Ara farà vint-i-cinc anys de la mort de l'escriptora Montserrat Roig, aniversari que, sens dubte, caldrà commemorar. Roig va deixar dit que, a llarg termini, la cultura és l'opció política més revolucionària. 
 ·
La fotografia · Política catalana
El compromís del Govern aquesta legislatura és revertir les retallades i situar Catalunya a les portes de l'estat propi
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presentat en roda de premsa el Pla de Govern de l'XI legislatura que el Consell Executiu hauria aprovat prèviament.
 ·
Notícia · Política catalana
Marc Guerrero: "Hem de ser un partit obert, que sumi molta més gent"
En una entrevista a El Punt Avui, el líder de Llibergència -l'ens que aplega els liberals de CDC- explica quina és la seva visió sobre el futur de CDC. Vol un partit de centre, modern i inclusiu.
 ·
Notícia · Cultura
Divendres 22 d'abril es presenta "Perseguits i Salvats" a Lleida
Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la Diputació de Lleida ha editat el llibre 'Perseguits i salvats' : El Pirineu de Lleida: camins de llibertat i memòria del poble jueu, dedicat al projecte de recuperació patrimonial i de memòria història impulsat per la mateixa institució per rescabalar de l'oblit la fugida de milers de jueus de l'Holocaust nazi a través del Pirineu de Lleida i l'Aran amb la solidaritat d'anònims lleidatans.
 ·
Recull de premsa · General
Total Bernard només perseguia els Lunnis, els bombers nudistes, el Garzón de les víctimes del franquisme i Artur Mas i la resta de catalans revoltats"
En un article a la Vanguardia  Pilar Rahola es mostra indignada amb Manos Limpias de les que afirma  "no era un sindicat amb les mans netes  que les tenia brutes , i comandat per un salvador de la moral pàtria defensor d'una dictadura immoral" i afegeix "Manos Limpias ha estat un dels esperpents més estridents d'aquesta estranya democràcia
 ·
Recull de premsa · Societat civil
Rueda: "L'ANC, tothom suma"
En un article al Punt Avui el periodista Joan Rueda fa una reflexió al voltant de l'ANC de la que afirma "L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no és un moviment social normal. Ni seria un partit polític normal. El moment polític excepcional que viu el país fa que hi hagi un moviment social excepcional"
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí