Dilluns, 1 de desembre del 2014 | 20:56
 ∑
TribunaTV
Declaració de Cornellà de l'ANC
Crònica · Política catalana
Polítics, ara és la vostra hora
Marc Costa
Advocat i politòleg
El President Mas ha presentat el seu full de ruta de cara a assolir en un termini d'aproximadament un any i mig la independència del nostre país. Una proposta personal, intel·ligent, interessant, agosarada i valenta basada en una candidatura unitària de país conformada per partits polítics, societat civil i professionals experts reconeguts, que, no obstant, obre alguns interrogants importants, especialment pel fet de que no ha estat consensuada prèviament amb els altres partits sobiranistes com ERC i la CUP.
 ∑
Crònica · Política
2-D, el repte d'ERC i Junqueras
Dem√† ERC i el seu president, Oriol Junqueras, tenen un repte important: fer entendre el sobiranisme republic√† i el sobiranisme catal√†, en general, quin √©s el fet diferencial de la seva proposta. √Čs a dir: per qu√® la fa i amb quina estrat√®gia i full de ruta.
Opinió
Llibertat
Miquel Strubell
Socioling√ľista
L'ess√®ncia de la llibertat √©s la capacitat de triar, de no tenir el cam√≠ ‚ĒÄo falta de cam√≠‚ĒÄ marcat. El serf, el presoner, l'esclau, no pot triar, i per tant no √©s lliure. La persona dependent (per vellesa, per joventut, per malaltia) no pot triar, i per tant no √©s lliure.
Documents
Declaració de Cornellà
Opinió
Aquest era l'exèrcit que va tutelar la redacció de la Constitució
Raimon Carrasco
Advocat
Que l'elaboració de la Constitució va ser tutelada per l'exèrcit, sembla un fet constatat. Però, com era llavors l'exèrcit espanyol?
 ∑
La fotografia
L'aposta de l'ANC: llista unitària i tranversal, i eleccions immediates
L'Assemblea Nacional Catalana ha fet p√ļblic aquesta setmana la Declaraci√≥ de Novembre, on insta els pol√≠tics a la¬†unitat pol√≠tica i social entorn d'una candidatura transversal, i on hi fixa data per les eleccions: febrer de 2015.
 ∑
Recull de premsa
Requejo: "Una sola llista transversal i unitària no resulta possible atesa la composició electoral i dels partits"
"Una [llista] podria agrupar votants de CiU, ERC ex-PSC, mentre que l'altra podria maximitzar votants de la CUP, ICV, Procés Constituent. Ambdues poden treure vots també de l'abstenció".
 ∑
L'acudit
Per Puyal
 ∑
Crònica · Informe SIC
Què ve a fer Rajoy a Catalunya?
Rajoy vindr√† aquest cap de setmana a Catalunya per a moltes altres coses que no pas fer un acte al seus militants desmoralitzats de Catalunya. El president espanyol ve a Catalunya perqu√® la intel¬∑lig√®ncia de l'Estat --o una part d'aquesta-- li ha comunicat que l'operaci√≥ Catalunya, endegada en contra del proc√©s unionista √©s un rotund frac√†s i un b√ļmerang contra l'Estat, despr√©s del 9N i de la proposta del president Mas el 25N.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠