Dimarts, 18 de febrer del 2014 | 18:00
 ∑
Crònica · Societat civil
Ens heu decebut...
En la Declaraci√≥ de febrer de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es fa palesa la seva profunda decepci√≥ pel fet de que els partits catalans que esteu a favor de la consulta no hagueu estat capa√ßos de formar una candidatura √ļnica a les eleccions europees. I √©s que, pol√≠tics, ens heu decebut molt. No heu estat capa√ßos d'estar a l'al√ßada en aquest moment tan clau del nostre proc√©s sobiranista.
Crònica · Informe SIC
Unionistes: fracàs rere fracàs. L'Estat està emprenyat
L'estrat√®gia de Soraya S√°enz de Santamar√≠a i els seus "nans" del CNI, juntament amb les gestions del fidel Jorge Moragas, l'home de Rajoy en les relacions amb Catalunya, no aconsegueix resultats, sols genera m√©s i m√©s crispaci√≥ entre els dirigents del PP catal√†, avui desprestigiats davant l'opini√≥ p√ļblica. S√°nchez-Camacho perd els papers davant de cada intervenci√≥ p√ļblica i els seus problemes personals i de lideratge la fan estar amb un estat de nervis que la condicionen.
Opinió
Els obstacles, superables?
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
El sector econ√≤mic i empresarial, d'una banda, i el sector internacional, de l'altra, s√≥n els que resten en l'ambig√ľitat pel que fa refer√®ncia al proc√©s sobiranista que tenim en marxa. Cal matisar, aix√≤ no obstant, que el sector econ√≤mic √©s divers i que una cosa s√≥n les posicions dels que tenen c√†rrecs a organitzacions estatals --com √©s el cas del senyor Rosell-- que, entre d'altres coses, volen preservar el seu c√†rrec, i de l'altra s√≥n les empreses concretes que tenen por¬†que es produ√≠s la p√®rdua del mercat espanyol, encara que en alguns casos¬†hi ha almenys dos matisos a introduir en el plantejament.
Opinió · Política
La factura de la llum
Marta Alòs
Diputada al Parlament de Catalunya
A casa meva em van ensenyar que havia de tancar el llum cada vegada que sortís d'una habitació, un manament que he practicat fil per randa durant tots els dies de la meva vida. No obstant això, no he pogut evitar que el cor se'm dispari cada vegada que m'arriba el rebut de la llum.
 ∑
Notícia · País Valencià
La destrucci√≥ de l'escola p√ļblica en valenci√†: ad√©u a 155 l√≠nies
L'estrat√®gia de bloqueig del govern valenci√† a l'ensenyament en llengua pr√≤pia que ja havia alertat Escola Valenciana s'ha cristal¬∑litzat aquesta setmana. La Generalitat Valenciana ha anunciat la supressi√≥ de 155 l√≠nies en valenci√† a¬†136 centres d'ensenyament p√ļblics.
 ∑
Llibres / revistes
√Čs hora d'abdicar
 ∑
Recull de premsa
Xirgo: "Alícia, que sí, que va seriosament. I que ens hauries de dur a tots als tribunals. Per inconstitucionals!"
"Alcaldes, regidors, polítics, opinadors, periodistes, mestres, mossos, els de TV3 perquè és una estructura d'estat, el Servei Meteorològic de Catalunya... [...]. Tots al jutjat. Vinga, Alícia, som-hi".
 ∑
Crònica · Informe SIC
Crispació i incitació a la violència. La nova estratègia de la 'quinta columna' unionista
Tota prevenci√≥ √©s poca davant de la crispaci√≥ i la incitaci√≥ a la viol√®ncia de les declaracions d'aquestes darreres setmanes dels diputats Albert Rivera, Mat√≠as Alonso i l'inefable Jordi Ca√Īas, com tamb√© les de dirigents del PP, que presenten Catalunya en una situaci√≥ de crispaci√≥ i viol√®ncia inexistent.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠