Dilluns, 27 de gener del 2014 | 18:57
 ·
Notícia
El Tribunal Suprem insisteix en la destrucció de la immersió lingüística
L'alt tribunal ha donat la raó al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), qui va dictar el gener de 2013 que el Govern català adopti les mesures necessàries per incorporar el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament. El cas es va obrir a través de les demandes d'una dotzena de famílies.
Crònica · Política catalana
Aquest era el famós pla de Rajoy?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Per fi s'ha acabat la convenció del Partit Popular i hem esbrinat el famós pla del President Rajoy: prohibir, prohibir i prohibir i, en cap cas, negociar o parlar. Una altra mostra, com ja he esmentat en una altra ocasió, de l'absoluta i preocupant incapacitat de gestió de crisis per part del govern estatal. Aquesta convenció, tal i com va afirmar el President Mas, ha estat tot un festival d'amenaces.
Opinió
L'hora de cremar les naus
Isidre Palmada
Professor
Aquest 20 de gener els dos partits espanyols s'han confabulat per a deixar clar quina és la línia vermella que no deixaran traspassar. Els dos la mateixa. De manera que es pot entreveure un final semblant a les heroïcitats almogàvers.
 ·
Llibres / revistes
Ja tenim data i pregunta. 9N2014 #sísí
 ·
Notícia
Premis Dignitat 2014: Jordi Carbonell, Josep Soler i Sardà i les germanes de Salvador Puig Antich
El filòleg i polític Jordi Carbonell i Ballester (1923) ha estat premiat per la seva tasca científica en l'àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua.
 ·
Recull de premsa
Llansana: "El PP tracta igual els que mataven que els que demanem votar"
"És absurd seguir pidolant que ens escoltin després de l'enèsim cop de porta als nassos".
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "Les elits espanyoles són molt més nacionalistes que la ciutadania que representen"
"Una bona part de la societat espanyola sembla afrontar la qüestió catalana amb menys prejudicis i amb més pragmatisme del que transmet el clima polític i mediàtic madrileny. Espanya no és Madrid".
 ·
L'acudit
Per Puyal
Opinió · País Valencià
València: aturem la fractura!
Josep Gifreu
Professor de Comunicació de la UPF
En el procés general de normalització de llengua i de les relacions territorials a l'espai del català, comencem aquest 2014 amb la visió d'una fractura creixent entre Catalunya i el País Valencià. La responsabilitat històrica del PP és en aquest punt total. Les últimes decisions i mesures preses pel govern d'Alberto Fabra contra la llengua i l'espai de comunicació compartit o a compartir han estat demolidores.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí