Dimecres, 19 de desembre del 2012 | 19:26
 ·
Notícia
S'ha fet un primer pas
Els dos partits amb més vots i representació al Parlament han fet públic el pacte que vol assegurar que els objectius d'aquesta legislatura podran assolir-se, però ho han fet de la manera habitual, amb poca transparència i sense evidenciar la generositat necessària en moments tan transcendentals com aquests.
Crònica · Política catalana
Les oportunitats del moment: independència i democràcia!
Roger Buch
Politòleg
Després del setembre boig va venir la frenada, amb els resultats electorals del 25N. I de nou, ha tornat l'eufòria i la sensació en l'independentisme català que el somni és a tocar. Esquerra i CiU han segellat un pacte que podem considerar del tot històric. Han coincidit alguns elements molt positius per al sobiranisme. El primer és l'acceptació incondicional del lideratge de Mas i Junqueras en els seus respectius partits.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Per què dueu sabates de trescar?
Ivan Mambrillas
L'endemà d'un acord que si no resulta ─aquest sí─ històric, acabarà sent l'origen de milers d'atacs de fetge, parlarem de roba. I direm que mudar-se mai no va ser, per a les classes subalternes d'on venim, un gest de vanitat o ostentació, de voler ser el que no s'era.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Ara només hi ha una condició: que CiU i ERC aguantin les andanades que rebran el 2013"
"A partir d'avui veurem de veritat quina és la reacció [...] a l'Estat (on s'intueix que tot el que ha passat fins ara contra Catalunya serà ridícul en funció del que pot passar a partir d'ara), però també a Catalunya, on ens endurem més d'una sorpresa".
 ·
Llibres / revistes
La gran revolta
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "L'enemic de Catalunya no és Unió, per molt fàcil i senzill que resulti caricaturitzar l'home de la testa calba"
"Confondre l'adversari amb l'enemic no és cap bon símptoma per a un país que vol ser un estat".
Documents
Acord de govern d'ERC i CiU
Opinió · Illes Balears
L'afirmació d'un país
Damià Pons
Escriptor
El passat divendres dia 14, l'Obra Cultural Balear (OCB) va celebrar, un any més, la Nit de la Cultura. L'Auditori de Manacor va omplir-se de gom a gom i la fraternitat patriòtica i un estat d'eufòria fonamentat en l'autoconfiança ompliren a vessar la majestuosa sala. L'acte va ser magnífic a tots els nivells: tant els discursos –especialment remarcables els de Jaume Mateu i d'Isidor Marí─ com les actuacions musicals i teatrals.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí