Dijous, 19 de setembre del 2013 | 20:06
Crònica · Política catalana
Era tot negatiu amb el tripartit?
Al cap d'uns anys en què totes les anàlisis apuntaven a què l'origen de tots els mals eren els governs del tripartit, resulta desintoxicant, ara, que la generació emergent de politòlegs que representen El pati descobert (Marc Guinjoan, Marc Sanjaume i Toni Rodon) analitzi i informi des d'una altra visió. També és engrescador que aquesta generació plantegi amb claredat que l'actual pas endavant del sobiranisme hagi trobat els seus orígens (i les seves conseqüències, fins ara no estudiades i menytingudes) en l'operació promoguda per ERC al si del tripartit.
Opinió
Data, pregunta i consulta el 2014!
Sergi Sol
Periodista
Sembla com si no poguéssim gaudir uns dies de l'espatarrant mobilització de l'Onze de Setembre que ja hem entrat en una espiral d'informacions sobre coalicions electorals a les properes eleccions europees. Informacions sovint interessades, filtrades amb tota la intencionalitat, sense cap fonament sòlid. Fum, fum, fum.
Opinió
No n'hauríem de parlar
Josep Poca
Escriptor
Però, com fer-ho? No sé pas com evitar-ho. Són tantes les vegades que els mitjans de comunicació diuen que "d'aquest tema, millor no parlar-ne", "aquesta persona és indigna de la nostra atenció", però, per dir que no n'haurien de parlar, en parlen.
 ·
Notícia
La Diada enforteix el Diplocat
L'ens diplomàtic que ja havia mantingut una activitat intensiva abans de l'Onze de Setembre eixampla ara la seva activitat i ha organitzat més jornades per explicar el procés català a Londres i Sevilla. El Diplocat també ha llançat una ofensiva en xarxes i mitjans estrangers.
 ·
Crònica · Seguretat
La Delegada del Govern espanyol a Catalunya podria acabar en una presó russa
Les presons russes, a diferència de les catalanes, no tenen càtering, ni un règim generós de visites. Les condicions són molt diferents del que estem acostumats a observar a casa nostra. Més notable encara és la diferència amb el nivell de vida al que està acostumada la Sra. Delegada.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Estil miserable de l'integrisme catòlic espanyolista
Les darreres declaracions de Xavier Novell, bisbe de Solsona, en sintonia amb el magisteri catòlic han estat replicades amb estil miserable per Fernández de la Cigoña, representant de l'integrisme catòlic espanyolista.
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "Polítics, teles i ràdios de Madrid han trobat en l'Info-K l'excusa ideal per carregar contra TV3"
"Es feia estrany que tardessin tant. Aguanta, Eugeni; aguanta, Brauli, i aguanteu tots els que hàgiu d'aguantar. No passa res."
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Tenim un any intens al davant. Ha de ser l'any de la democràcia"
"Un any perquè tot el bloc democràtic catalanista faci pinya i treballi per blindar i fer efectiva la sobirania del poble català. I per escoltar les seves veus. Així, la tardor del 2014, havent establert amb claredat [...] la voluntat majoritària, podríem estar en condicions d'encetar la definitiva construcció del nou estat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí