Dimarts, 12 de abril del 2016 | 15:33
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els professionals del Grup Godó, avergonyits
En el Grup Godó hi ha un profund malestar entre la majoria de professionals, que voldrien fer un diari català i democràtic, que donés la veu a totes les opcions crítiques amb el Procés que viu Catalunya, però que fos imparcial davant la majoria social que vol un canvi profund en les relacions de Catalunya amb Espanya.
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Entre la Lliga i la FAI – Capítol 2
Les eleccions espanyoles van ser una contesa electoral llastada per l'enfrontament a mata-degolla entre CDC i CUP per a la investidura, un enfrontament de tints iconoclastes i escassa substància. Aleshores, CDC i ERC van concórrer en solitari per la senzilla raó que, en el moment de prendre la decisió,
Opinió · Política
Un mausoleu i una daga
Miquel Strubell
Sociolingüista
Per a un país democràtic resulta d'una incomoditat enorme tenir un monestir, amb una creu de dimensions colossals al damunt, fabricat per l'esforç de milers de presoners de guerra -d'una guerra civil, a més- en honor i glòria d'un règim que durant quasi quaranta anys va fer mofa de tots els valors de la societat occidental i els principals dirigents del quals hi estan enterrats.
Opinió · Política catalana
Sortir de la il·legalitat
Isidre Palmada
Professor
Tothom se'n fot del compromís electoral de JxSí. Madrid en fa befa. La CUP no se'n fia. És endemés, pensen, una basa propagandística de primer ordre, amb molta declaració i prou. Els de JxSí no passaran d'aquí, diuen. 

Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Brauli Duart renuncia temporalment a la presidència de la CCMA
L'actual president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals deixa temporalment el càrrec per motius de salut, però continuarà com a conseller. Núria Llorach n'assumirà les funcions.
Notícia · Llengua
La nova RTVV oferirà tots els continguts en valencià
Segons l'esborrany de la proposició de Llei sobre la nova corporació de radiotelevisió valenciana, la nova televisió oferirà tots els continguts en valencià, tant els d'elaboració pròpia, com els encarregats a productores valencianes o els films estrangers adquirits
Notícia · Cultura
Coincidint amb el 85è aniversari de la República Catalana reestrenen "El somni Català"
El proper dijous 14 d'abril es podrà tornar a veure a la gran pantalla "El somni català" de Josep Maria Forn.  Els cinemes Texas projectaran el film  que comptarà amb la presència del seu director que en farà la presentació. Acompanyades per la Veu en Off de Montserrat Carulla, entre les imatges que es succeeixen al film trobem  importants noms de la nostra
Recull de premsa · Llengua
Àlvaro: "És inoportú obrir el meló de les polítiques lingüístiques quan l'independentisme necessita més vots"
En aquest article, Francesc-Marc Àlvaro es mostra crític amb el manifest impulsat pel grup Koiné, "per raons d'oportunitat política i per aspectes de contingut", tot i que respecta els signants del document.
Recull de premsa · Llengua
Bru de Sala: "llengua i nació"
En un article al setmanari el Temps l'escriptor Xavier Bru de Sala es refereix a la polèmica que ha sorgit els darrers dies sobre si el català ha d'ésser l'única llengua oficial en una futura Catalunya  independent. Així ens diu "Haurem de concloure que els manifestos en contra de la immersió lingüística són un contrafort de la situació i l'estatus actual del català.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí