Divendres, 7 de juny del 2013 | 19:43
Opinió
Economia i internacionalització
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Ja fa temps que penso que el procés sobiranista ha de treballar especialment dos fronts: el sector econòmic i el sector internacional. El sector econòmic té facetes molt diferents, és cert. Una cosa són les petites i mitjanes empreses i els petits comerços del país, una altra les grans empreses amb seu a Barcelona, i una altra les empreses multinacionals amb delegacions importants a Catalunya.
Opinió
ANC: demà eleccions, dilluns tots a sumar
Miquel Sellarès
Periodista
L'ANC ha retrassat innecessàriament les eleccions als seus òrgans de govern, i això en l'actual situació i dinàmica política ha creat tensions en la direcció de l'Assemblea però no pas a les assemblees locals, l'autèntic cor d'aquest moviment. Les assemblees locals han seguit funcionant amb vigor, seny, responsabilitat i rauxa ─quan aquesta ha calgut─ i han mantingut la tensió i la mobilització a tot el territori.
 ·
Notícia
La Nit Irla premia Josep Carreras, August Gil Matamala, el Col·lectiu Emma i els politòlegs Marc Guinjoan, Toni Rodon i Marc Sanjaume
La Fundació Josep Irla ha lliurat aquesta setmana el premi en la seva categoria individual al tenor Josep Carreras i el premi d'assaig Irla, dotat amb 6.000 euros, al treball "A la cruïlla. Catalunya fa un pas endavant", obra de Marc Guinjoan, Toni Rodon i Marc Sanjaume.
Opinió
Les iaies de negre
Lluís Aragonès
Empresari
Les iaies ens acompanyen en la nostra infantesa, sempre que la vida els doni aquesta possibilitat i les famílies siguin properes. Ens crien i alhora ens malcrien (o potser l'ordre és a l'inrevés?) i ens traspassen la seva forma de veure el món. I de viure'l d'acord, sobretot, amb la seva experiència.
 ·
Llibres / revistes
Dossier: el present de la memòria
 ·
Notícia · Societat civil
Casals s'explica a París: "El poble català representa l'anhel de voler construir quelcom nou i engrescador"
La presidenta d'Òmnium ha explicat a la capital francesa la importància de la societat civil el el procés de transició nacional en la jornada "La Llei al servei dels pobles: el dret a decidir de Catalunya" organitzada pel DIPLOCAT.
 ·
Recull de premsa
Voltas: "És possible que estiguem assistint a l'extinció d'un projecte polític que ha marcat junt amb CiU la Catalunya sorgida de la transició"
"Si és així, espero que ERC i ICV sàpiguen incorporar al seu bagatge el millor del que ha representat el PSC des de 1977 ençà".
 ·
Recull de premsa
Muñoz: "S'ha anat configurant un model d'estat que ha posat les Illes, el País Valencià i el Principat en una situació desesperada"
"Només un acomplexament històric pels atacs de l'espanyolisme més furibund pot explicar que trobades com la de Pere Navarro, Ximo Puig i Francina Armengol no siguen més habituals".
 ·
Crònica · Política catalana
Retallen per sàdics?
Sergi Sol
Periodista
El mantra de guerra de bona part dels grups de la Cambra catalana contra el Govern (consulta a part) són les retallades. A recer, a remolc, a rebuf, d'una ciutadania cada cop més encesa per l'impacte de la crisi ─i singularment del dèficit fiscal que alguns pretenen ignorar tot fent com si fos una invenció─ la majoria de partits s'han afanyat a posar-se rere la pancarta. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí