Dilluns, 25 de maig del 2015 | 19:57
Crònica · Política catalana
24M: amunt el sobiranisme
Per començar, cal donar dades comparatives sobre el 24M i les anteriors eleccions municipals, entre el bloc independentista i l'unionista a Catalunya. El primer bloc (CIU+ERC+CUP), el 2011 van aconseguir el 30% dels vots i 5.343 regidors. El 2014, aquest bloc va pujar al 45% dels vots i 6.077 regidors. Això suposa un augment del 15% dels vots i de 734 regidors. El bloc unionista, per la seva banda (PSC+PP+C's) , el 2011 van aconseguir el 38% dels vots i 2.588 regidors, mentre que aquest 2015 han aconseguit el 32% i 1.668 regidors. Això implica un descens del 6% dels vots i la pèrdua de 920 regidors.
Opinió
Nosaltres estem preparats... i vosaltres?
Jaume Marfany
Filòleg
Malgrat que el camí a recórrer encara és molt, crec que ens hem de felicitar pels resultats obtinguts en les municipals d'ahir. Amb petites llacunes (o grans, depenent de com t'ho miris) l'independentisme surt reforçat de les eleccions.
Opinió
24M: el País Valencià i les Illes Balears construeixen la seva llibertat
Miquel Sellarès
Periodista
Potser avui no tocaria però és de justícia fer-ho: reconèixer que el Principat de Catalunya ha posat en marxa el seu camí cap a la sobirania i ha oblidat la resta de la nació: el País Valencià i les Illes Balears. Cal reflexionar-hi.
Notícia
Conferència de Miquel Sellarès a Santa Maria de Palautordera
L'Assemblea (ANC) de Palautordera i Sant Celoni han organitzat pel proper dijous 28 de maig a les 20 hores a l'Esplai (C/Doctor Robert, 1) la conferència Estructures d'Estat en l'Estat propi.
Recull de premsa
Soler: "Si el país emprèn el camí de la sobirania, ¿què farà la seva capital?"
En la seva anàlisi política de les eleccions Toni Soler ha apuntat a què "la suma de convergents, republicans i cupaires supera àmpliament els resultats de fa 4 anys, també a Barcelona (de 16 a 18 regidors)".
Recull de premsa
Álvaro: "CiU, ERC i CUP obtenen molts més vots que fa quatre anys, la qual cosa desmentiria el desinflament del procés"
"Sabrà llegir el món sobiranista aquestes dades com una advertència de cara als mesos que tenim per davant? Les disputes entre convergents i republicans han estat massa presents".
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Mala fe
Un pacte, un Acord, funciona només si les dues parts tenen voluntat de complir-lo. I, necessàriament, si el compleixen de bona fe. I aquest és el gran problema de l'Acord del 14 de Gener subscrit per Junqueras i Mas amb l'aval de l'ANC. Amb l'Acord encara ben fresc els principals dirigents de CDC ja expressaven la seva contrarietat i deien, de viva veu, que era paper mullat, paper mullat pel que fa al seu punt nuclear.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí