Divendres, 20 de febrer del 2015 | 18:43
Opinió
27F – 27S: L'efecte papallona
Jaume Marfany
Vicepresident de l'Assemblea (ANC)
"Una papallona que, amb el seu aleteig, agita l'aire de Pequín avui, pot desencadenar en una tempesta el mes que ve a Nova York." Aquesta frase de l'escriptor i periodista James Gleick és coneguda popularment com "l'efecte papallona", que exemplifica metafòricament que qualsevol petita qualsevol petita pertorbació, o error, en les condicions inicials del sistema pot tenir una gran influència sobre el resultat final.
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'Església i Càritas denuncien al catòlic Fernández Díaz
L'Església denuncia l'"escassa voluntat política per aclarir successos com el d'El Tarajal en què van morir 15 immigrants subsaharians en l'assalt massiu a la tanca fronterera de Ceuta (6 febrer 2014)".
 ·
Crònica · Societat civil
La dimensió ètica de la independència
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La indignació ciutadana ha crescut de manera exponencial a mida que a l'atur forçós, els desnonaments, i les retallades s'hi han sumat els milions d'euros ocults a paradisos fiscals, les estafes com les preferents, les targetes negres i tants altres casos de corrupció. La ràbia moral generada per la combinació de crisi i corrupció fa impossible que la independència, per ella mateixa, ocupi en el proper cicle electoral el lloc central que ha tingut en els darrers anys.
Opinió
Més lluny...
Isidre Palmada
Professor
El President ha remodelat el govern i ha presentat un full de ruta de 156 accions a desenvolupar. Li queden 150 dies fins al 15 de juliol i cloure la legislatura. Després vénen les vacances d'estiu i les eleccions del 27S.
 ·
Crònica · Política catalana
A la fi, Mas fa un pas endavant
El president Artur Mas a set mesos de les nostres eleccions nacionals el 27S ha donat un pas endavant amb el seu estil propi, i sense consultar les demés forces polítiques sobiranistes. Un pas que tots els sobiranistes hem de considerar positiu i hem d'estar disposats a donar-li suport.
Opinió
La bona feina d'Exteriors
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
Passats molts anuncis provinents del govern en que es deia que es començaven a construir les estructures d'Estat, la realitat era sempre la mateixa: presentar molts papers, molta documentació... i poc més.
Opinió
Ekáizer i l'Estat-PP
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
La intervenció del periodista Ernesto Ekáizer davant la Comissió d'Investigació del Parlament de Catalunya sobre el Frau i la Corrupció Política hauria de ser escoltada amb molta cura.
 ·
Recull de premsa
Culla: "Per què, per competir el 27-S amb Mas i Junqueras, el PSC no postula algú tant o més sobiranista que ells?"
"Tant de bo que, una vegada trencat aquest tabú verbal, caigui pel seu pes la fal·làcia que, de nacionalistes, només n'hi ha a Catalunya, Euskadi, etcètera. Tant de bo, encara que no hi confio massa".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí