Dijous, 1 de març del 2012 | 19:44
 ·
Crònica · País Valencià
La policia es reprimeix
Les protestes estudiantils que van començar al País Valencià amb motiu de les retallades de la Generalitat i que van agafar volada per la dura intervenció policíaca, arriben a la tercera setmana amb un augment de manifestants i una reducció, gairebé absoluta, de la presència de les forces de seguretat de l'estat.
Opinió · Política
Cap a la independència
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
El proper dia 10 de març es constituirà, al palau Sant Jordi, l'Assemblea Nacional Catalana, un moviment transversal i unitari de la societat civil catalana que es va iniciar, de manera pública, el 30 d'abril del 2010 al palau de Congressos de Barcelona.
 ·
Crònica · Euskal Herria
Partit Popular o Partit de la Pau?
A desgrat seu i sense que ho hagi pogut impedir, el PP acaba de tancar el cicle de les il·legalitzacions de l'esquerra abertzale que va activar deu anys enrere, després d'un atemptat als Països Catalans.
 ·
Llibres / revistes
El palau de les Belles Arts, un edifici oblidat
 ·
Notícia
Catalans al món denuncia el tancament de TV3 per satèl·lit
TV3CAT, el canal internacional de Televisió de Catalunya, deixarà d'emetre a través del satèl·lit a partir del dia 1 de maig del 2012. La decisió privarà milers de catalans residents a l'exterior de poder participar amb condicions de l'espai català de comunicació.
 ·
Recull de premsa · Política
Requejo: "Cal no confondre prioritats, estratègies i lideratges entre independentisme i independència"
"A diferència [...] d'Escòcia, el Quebec o Flandes, Catalunya encara aquest procés sabent de l'hostilitat del marc constitucional i de la cultura política espanyola".
 ·
Crònica · Política catalana
La llengua del futur Estat Català
Roger Buch
Politòleg
A mesura que la independència s'apropa, alguns temes sobre com serà el nou Estat Català comencen a debatre's amb passió. Que Catalunya tindrà seleccions catalanes, bandera a les Nacions Unides i que econòmicament serà pròspera ja es dóna per entès. En canvi, el futur paper del castellà en la Catalunya independent genera grans debats.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De l'independentisme pragmàtic de Llorente
Ivan Mambrillas
Farem ús d'aquell agraït recurs de la historiografia recreativa consistent a ressuscitar morts per comparar moments històrics i ens demanarem: aquells sentimentals i quasi apolítics nacionalistes de la Unió Catalanista del finals del XIX, que se sabien ben minoritaris, ¿què n'haurien pensat, de la manifestació del 10 de juliol del 2010?
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí