Dijous, 9 de juliol del 2015 | 08:14
 ∑
Crònica · Afers religiosos
Catalunya al Vaticà
Una de les més significatives accions de política exterior de la Generalitat de Catalunya és la creació d'una delegació davant la Santa Seu.

Crònica · Política catalana
27S: Prou de perdre el temps.
Tot i el gran respecte que em ¬†mereixen l'ANC i l'√ďmnium amb els seus respectius esfor√ßos per elaborar una candidatura guanyadora de cara al 27S, aix√≠ com ¬†les fermes actituds de Josep Rull, ¬†Marta Rovira i Quim Arrufat per trobar una sortida unit√†ria, cal exigir-los que deixin de perdre el temps i ,que en un m√†xim de vuit o deu dies, posin la locomotora del tren que ens ha de conduir a la llibertat en marxa.
 ∑
Crònica · Pla de lleida
Gregorio Morán, el perspicaç
Ivan Mambrillas
De tots els paral·lels assajats entre el referèndum grec de diumenge i el plebiscit vicari que celebrarem al setembre, el del periodista Gregorio Morán és, sens dubte, el més perspicaç.
Opinió · Política
Un procés que s'inventa a cada pas
Marta Rovira
Sociòloga
En democràcia, quan es posen les urnes, el resultat no es pot estar determinat d'antuvi per unes institucions de control. Això és el que semblava que havia de passar a Grècia i per això el resultat, amb un "no" clarament guanyador,
Opinió · Política
La Troica de Rajoy
Montserrat Candini
Portaveu adjunt de CiU al Senat
S√© que √©s f√†cil que el lector pugui pensar que m'he venut l'enteniment si sento enveja per un pa√≠s que el m√≥n situa al llindar de l'abisme, amb l'atur per sobre del 25%, la prima de risc a 1.753 punts i un "corralito" que limita la disposici√≥ d'efectiu a 60‚ā¨ per dia. Qu√® se li pot envejar a un pa√≠s sotm√®s a aquest panorama?
Opinió · Política catalana
Ho estem complicant massa
Sara Prim
Periodista
D'acord que Espanya no ens deixa cap altra sortida. D'acord que calen majories excepcionals. D'acord que √©s un moment hist√≤ric i que ning√ļ ens va prometre un cam√≠ planer.
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Toni Com√≠n: "La "llista √ļnica civil" apareix com l'√ļltima esperan√ßa de suscitar un consens suficientment s√≤lid".
El professor i exdiputat al Parlament, Toni Com√≠n, escriu al diari Ara sobre els pros i els contres de la presentaci√≥ d'una llista civil unit√†ria de cara al 27S. Per a Com√≠n¬†"Aquesta f√≥rmula ret√© els avantatges de la "llista √ļnica de partits", per√≤ n'evita els inconvenients.
 ∑
Recull de premsa · Política catalana
Sellar√®s: "Male√Įdes llistes i el temps perdut"
Des de fa quatre o cinc anys, en aquests articles regulars a El Punt Avui he enviat sempre un missatge de fermesa i optimisme envers el procés nacional i la nostra dignitat nacional per voler ser simplement un nou estat.
 ∑
La fotografia · Política catalana
Suport a la dignitat nacional de la veritable UDC
El proper diumenge ¬†el sector sobiranista d'UDC encap√ßalat per la presidenta del Parlament, N√ļria de Gispert; l'expresident del Parlament, Joan Rigol i pel seu portaveu Antoni Castell√† faran la presentaci√≥ oficial de la plataforma pol√≠tica i possible futur partit : "Hereus d'UDC 1931".
Opinió · Política catalana
Donem la cara pel President; el polític que més ha fet per la independència el volem a la llista unitària!
√ąric Bertran
Sots­di­rec­tor de la Fun­dació Nous Cata­lans
Mesos més tard i quan tot sem­blava per­dut, impos­si­ble, hem retor­nat a la pro­posta orig­i­nal del Pres­i­dent de la Gen­er­al­i­tat Artur Mas.
Opinió
Sobre el populisme de Podem i la supeditació d'ICV
Ignasi Faura
Advocat
√Čs bo que els pol√≠tics s'expressin i diguin obertament el que pensen per tal que els ciutadans puguem decidir a qui donem suport i a qui no.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠