Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de març del 2014 | 19:02
Recull de premsa · Afers religiosos

Cardús: "El diàleg s'ha de reprendre per construir un nou marc de relació des de la igualtat de dignitats nacionals i polítiques"

"Cal donar per fet que el diàleg polític entre Catalunya i Espanya només es podrà reprendre després de l'exercici democràtic de decidir".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha indicat a un article que els catalans "superarem aquest decenni negre (2004-2014) de la nostra relació amb Espanya" però que aquest procés s'ha de fer "des d'unes noves bases de relació entre veïns".

"Tot plegat podria haver anat d'una altra manera. Però no ens enganyem més: si algú compta que els catalans, per dialogar, renunciaran a la seva exigència de decidir democràticament el futur de relació amb Espanya, és que encara no ha entès la magnitud del desafiament polític. Això no és una rebequeria" ha sentenciat a l'article Això no és una rebequeria. Primer, Cardús ha esmentat que cal "entendre d'una vegada que a Catalunya ningú no podria liderar la renúncia a allò que exigeix un 80% de la població sense prendre mal".

"En segon lloc --ha continuat--, cal donar per fet que el diàleg polític entre Catalunya i Espanya només es podrà reprendre després de l'exercici democràtic de decidir, sigui de la manera que sigui. Tercerament, mentrestant, més que no pas dialogar, el que cal és aspirar a una treva de noagressió que permeti que cadascú prepari l'endemà de la consulta".

En quart lloc, l'autor de l'article ha esmentat que com que no hi ha marxa enrere "el més racional seria pensar en escenaris que minimitzessin els costos i maximitzessin els beneficis de la secessió". "Finalment, com no em cansaré de predicar, el més desitjable seria que el diàleg es reprengués, no només per posar fi civilitzadament a l'antiga societat, sinó per construir un nou marc de relació des de la igualtat de dignitats nacionals i polítiques. Aquest és el diàleg que cal reivindicar" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat