Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de d'abril del 2012 | 17:18
Recull de premsa · Anàlisi política

Soler: "És preocupant el silenci còmplice de les elits catalanes"

"L'espoli fiscal, la laminació de l'autogovern i el càstig inversor s'està duent a terme amb el suport tàcit de la Santa Aliança. I el fet que hi hagi catalans a Madrid no ha servit per a res."

Toni Soler

L'historiador Toni Soler ha denunciat a un article publicat a l'Ara el silenci "còmplice" de les elits catalanes. "El que és preocupant ─ha dit─ és el silenci còmplice de les elits catalanes, que sembla que han jurat mantenir l'statu quopeti qui peti".

En aquest sentit, l'autor de l'article ha dit que és "molt significatiu" que l'alcalde Trias, "escandalitzat per les previsions inversores dels pressupostos de l'Estat, convidés la societat civil a protestar": "És una expressió d'impotència, i a la vegada un gest per retratar tots els que se n'estan rentant les mans".

Soler ha denunciat, igualment, que l'espoli fiscal, la laminació de l'autogovern i el càstig inversor s'estan duent a terme "amb el suport tàcit de la Santa Aliança" i ha continuat assegurant que el fet que hi hagi catalans il·lustres ocupant llocs clau a Madrid "no ha servit per a res".

L'autor de l'article La utopia inevitable ha sentenciat que "la situació de desencontre és tan gran, que el sobiranisme creixerà i s'expandirà sense ni tan sols proposar-s'ho". "Molts s'hi afegiran ─ha continuat─ com Jordi Pujol, perquè no trobaran raons per oposar-s'hi".

Finalment, Soler ha lamentat que l'estat espanyol "tot i el seu desgast, va sobrat de mitjans de coerció" i que en un termini breu, "que s'escurça cada dia que passa, Artur Mas haurà de prendre decisions difícils que fa només un parell d'anys semblaven utòpiques". "Però el PP ha aconseguit que la utopia sembli menys insuportable que la realitat. El que ha de passar passarà" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat