Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de març del 2014 | 17:54
Recull de premsa

Bassas: "Catalunya té una carta boníssima, la gent. Mentre els catalans vulguin, el procés continuarà"

"Si ens revoltem contra l'agressió a l'ensenyament en la llengua del país és per la mateixa raó que s'hi revoltaria un país a qui li vinguessin a dir com ha de portar les escoles. En diuen orgull, però és normalitat".

El periodista Antoni Bassas ha indicat a un article que la premsa en anglès parla sobre Catalunya "amb la paraula pride, orgull. Els catalans se senten molt orgullosos de la seva llengua, els seus costums…, diuen".

El periodista ha destacat que els diaris de parla anglesa fan servir
orgull "perquè necessiten explicar aquest plus d'autoconsciència que fa que la gent d'una regió política aspiri a tenir un estat". "Mai no m'ha agradat això de l'orgull --ha dit--. Ni més ni menys que els altres. [...] Si ens revoltem contra l'agressió a l'ensenyament en la llengua del país és per la mateixa raó que s'hi revoltaria un país a qui li vinguessin a dir com ha de portar les escoles. En diuen orgull, però és normalitat".

Sobre això, l'autor de l'article No és orgull, és normalitat ha continuat explicant que la diferència "amb fa trenta anys és que ara una majoria de catalans ha arribat a la conclusió racional que l'estat espanyol no només s'ha quedat petit per aixoplugar aquesta normalitat, sinó que la combat com a estrangera". "
En canvi, sí que hi ha una altra paraula que ens defineix: és dignitat. [...] La reacció de milions de catalans de totes les edats, llengües, procedències i ideologies no pot ser qualificada de cap altra manera que de reacció de dignitat, coherent amb la normalitat amb què aspiren a viure" ha conclòs.

Bassas ha sentenciat, finalment, que en la partida, Catalunya "té una carta boníssima, que és la carta de la gent": "Mentre els catalans i les catalanes vulguin, el procés continuarà.

Però aquesta carta no és del tot imbatible. La societat catalana ha de resistir les amenaces individuals, com les que reben els directors d'escola que no volen aplicar la sentència del 25%. O els intents de divisió avisats per Aznar. O els desànims provocats per la falta d'unitat política interna. O la por".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat