Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de novembre del 2013 | 17:14
Recull de premsa

Bassas: "Proclamar la superioritat de la tercera via en nom del realisme és un acudit"

"Resulta digna d'estudi la suficiència vorejant la commiseració amb què bona part de l' establishment polític, econòmic i mediàtic contempla els partidaris de la independència de Catalunya i considera que viuen a Màtrix".

El periodista Antoni Bassas ha indicat a un article que l'establishment polític, econòmic i mediàtic "contempla els partidaris de la independència de Catalunya i considera que viuen a Màtrix", una realitat "digna d'estudi".

"Qualsevol observador imparcial conclouria que uns milions que es llancen al carrer el 2010 en protesta, i el 2012 i 2013 en festa, per dir que se'n van, no poden ser despatxats amb la teoria del porro col·lectiu i entendria que cal començar-hi un diàleg d'adults" ha sentenciat a l'article Qui és el que viu a Matrix?

Bassas ha continuat explicant que "si els autosuficients es prenguessin seriosament la seva feina i es traguessin la bandera que els entela els ulls, veurien en la nova frontera catalana alguna cosa més que un desig nobilíssim, profundíssim, de dignitat i llibertat. Hi veurien una manifestació nacional d'un estat d'ànim internacional: el desig d'assolir una nova organització social eficient, més pròxima".
Quan una enquesta com la d''El País' proclama que la tercera via derrota l'independentisme, està descrivint el pols entre dues opcions que no existeixen"
Altrament, l'autor de l'article ha recordat que pel PP i el PSOE "i pels mitjans espanyols, la tercera via també es Màtrix" perquè aquesta via "ja és una pantalla superada": "L'Estatut del 2006 anava d'això i va quedar esmicolat al Congrés primer i als despatxos després, i ho és perquè en el pensament pensable espanyol, no es pot premiar amb una negociació qui es porta malament dient que se'n vol anar".

"Per això, quan una enquesta com la d'ahir a El País proclama que la tercera via derrota l'independentisme --ha conclòs Bassas--, està descrivint el pols entre dues opcions que no existeixen a ulls de l'única font de legalitat vigent, que considera que tot el que no sigui l'estat de les autonomies harmonitzat és Màtrix. Per tant, proclamar la superioritat de la tercera via en nom del realisme és un acudit".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit · Política catalana
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit · Política catalana
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
L'acudit ·
Per Puyal
Indica publicitat