Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de desembre del 2013 | 18:21
Recull de premsa

Boix: "Si triar l'opció sí-no és llençar el vot, l'única opció vàlida per qui vulgui sortir del cul-de-sac és el sí-sí"

"Per l'oposició de PP i PSOE, l'absència del PSC i la divisió interna d'UDC i ICV, la probabilitat de pactar amb Espanya una proposta d'aquest pes és baixíssima".

El professor de la universitat de Princeton, Carles Boix, ha indicat que en un principi, votar sí-no "sembla que equival a la solució federal del PSC".

"El problema --ha afegit Boix a un article--, però, és que el PSC no ha participat en la confecció de la pregunta i que, de fet, ja se n'ha desmarcat. A més a més, com que el terme federal no apareix enlloc, si realment la proposta és federal, el tipus de federalisme que demana és molt exigent: perquè es refereix a Estat en majúscula; perquè la proposta s'adreça a Catalunya en particular, i perquè es fa des d'un exercici d'autodeterminació que, en cas d'acord amb Espanya, hauria de quedar incorporat entre els poders d'aquell estat català".
El sí-no és poc creïble i políticament gairebé buit. La seva victòria només faria que allargar el procés de transició d'una manera agònica"
L'autor de l'article La doble pregunta ha dit que el sí-no "l'ha engendrat un confederal que vol relligar-se a Espanya --un nét d'aquella Acció Catalana que tant irritava Gaziel" i ha explicat que p
er aquesta raó "i per l'oposició de PP i PSOE, l'absència del PSC i la divisió interna d'UDC i ICV, la probabilitat de pactar amb Espanya una proposta d'aquest pes és baixíssima".

"Tot això converteix el sí-no en poc creïble i políticament gairebé buit. La seva victòria, sobretot sense tenir el 50% o més dels vots, només faria que allargar el procés de transició d'una manera agònica" ha sentenciat Boix. L'autor de l'article també ha alertat que "un cop comprovada l'esterilitat" del sí-no els catalans "haurien de tornar a votar, aquesta vegada amb una pregunta binària".

"Si triar l'opció sí-no és llençar el vot, aleshores l'única opció vàlida per qui vulgui sortir del cul-de-sac actual és el sí-sí. Explicar això serà una part molt important de la campanya que encetem" ha dit finalment.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat