Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de novembre del 2015 | 11:37
Recull de premsa

Boix:"La declaració"

En un article al diari Ara el professor Carles Boix afirma "La declaració proposada per JxSí i la CUP no pot sorprendre ningú: presentar-la constituïa el primer compromís electoral dels dos grups i la seva majoria conjunta els permet aprovar-la"

I aquesta ens diu "conté un pla d'acció específic (un calendari de projectes de llei) i una afirmació expressa de sobirania davant del TC".

Tot i això ens recorda Boix "que la declaració acaba amb una voluntat manifesta de negociació. Idealment, aquest és el punt de partida que haurien de fer servir tant l'estat espanyol com l'oposició catalana a la declaració." però "Malauradament, la resposta ha estat la contrària: de tancament en banda i de frontisme complet. Això pot doldre o preocupar però no pot sorprendre" ja que afirma "No hauríem arribat on som sense aquesta negació completa de la realitat catalana".

I conclou "Per molt concreta que sigui, una declaració parlamentària només té valor si hi ha al darrere una majoria parlamentària i, sobretot, un govern que la dugui a terme. Mantenir el govern Mas en funcions fins al febrer o març és una mala solució: convertiria la declaració en paper mullat" i planteja les diverses raons per les quals li semblaria il·lògic no investir novament Mas  per a l'etapa que s'acosta i acaba  "A canvi, ha de ser factible pactar un programa i un govern que satisfacin totes les parts involucrades".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat