Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de juny del 2013 | 17:35
Recull de premsa

Bosch: "Estat propi no vol dir cap ruptura traumàtica amb Espanya"

"És important que el procés secessionista tingui en compte[...] que en una Catalunya independent ningú haurà de renunciar a la nacionalitat espanyola si no vol. [...] i que l'estat propi no vol dir cap ruptura traumàtica amb Espanya".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha explicat la seva experiència a un col·loqui sobre l'Estat propi al Baix Llobregat. "Vaig treure'n algunes conclusions. La primera va ser constatar que la majoria vol que els impostos que paguem els catalans es quedin a Catalunya. Com deien ells: El dinero ha de quedarse en Cataluña" ha indicat l'autora de l'article L'estat propi al Baix Llobregat.

"La segona és que estan convençuts que a Catalunya paguem més impostos que la resta d'espanyols, però vivim pitjor" ha explicat Bosch. A l'article la catedràtica ha continuat dient que "aquesta generació d'immigrants nascuts fora de Catalunya els dol deixar de ser espanyols per raons nostàlgiques" un sentiment que "no el tenen els seus fills" per la qual cosa Bosch ha puntualitzat que cal explicar que "el que significarà l'estat propi és que els catalans podrem decidir tots sols els impostos que vulguem pagar, l'escola o la sanitat pública que vulguem tenir, etc.".

"[Cal explicar] que en tot moment es podran mantenir com ara els altres lligams amb Espanya (comercials, culturals, d'amistat...). El procés secessionista s'ha de presentar en positiu. S'ha de dir que fa 300 anys que intentem entendre'ns amb Espanya, que ho hem intentat durant segles, però no hem pogut" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat