Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de d'abril del 2015 | 17:06
Recull de premsa

Bosch: "La fortalesa econòmica més gran d'una Catalunya independent pot ajudar l'economia espanyola"

"Hi ha estudis que constaten que és més eficient invertir en territoris rics, ja que fan de motor econòmic i d'aquesta manera beneficien els pobres".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha indicat a un article que alguns "estudis constaten que és més eficient invertir en territoris rics, ja que fan de motor econòmic i d'aquesta manera beneficien els pobres" i que "la redistribució territorial no ha de portar necessàriament una millor distribució personal de la renda, ja que depèn de com es gastin els recursos les comunitats receptores de les transferències".

Sobre això, Bosch ha sentnciat a un article que si Catalunya vol ser "solidària es poden dedicar aquests recursos als pobres que tenim dins del nostre territori, i d'aquesta manera sí que assegurem que disminuirà la desigualtat" i no pas repartint els diners territorialment per l'Estat. "Catalunya pot continuar aportant recursos a l'Estat d'una manera indirecta, a través del pressupost de la Unió Europea. Com que Catalunya és un territori ric dins la UE, hauria de fer anualment una aportació neta al pressupost europeu d'uns 1.400 milions d'euros" ha indicat quant a la solidaritat catalana.

Finalment la catedràtica ha dit que la independència de Catalunya pot ser "el detonant que obligui Espanya a canviar de model econòmic i fomentar la indústria, la recerca i la innovació", ja que "l'economia catalana i l'espanyola en igualtat de condicions, [...] pot contribuir a fer que Espanya utilitzi instruments per competir amb Catalunya per atreure inversió estrangera, la qual cosa ha de redundar en una millora de la competitivitat de les empreses espanyoles i en un creixement econòmic més gran".

"Finalment, cal dir que la fortalesa econòmica més gran d'una Catalunya independent pot ajudar l'economia espanyola mitjançant més compres i inversions de Catalunya a Espanya" ha conclòs Bosch.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat