Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de febrer del 2013 | 17:43
Recull de premsa

Bosch: "Seria millor que la consulta catalana tingués lloc abans de l'escocesa"

"Escòcia i Catalunya són dos casos diferents i per això els catalans hem de fer el nostre camí, però no estaria de més fer-lo amb un ull posat a Escòcia".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha alertat a un article que el govern escocès ha fet públic un informe que destaca la viabilitat econòmica d'una Escòcia independent i estableix les polítiques macroeconòmiques per aplicar "l'endemà de la independència, pensant no només en Escòcia, sinó també en el Regne Unit i la mateixa UE".

"Aquesta estratègia em sembla intel·ligent i, per tant, podria ser una qüestió per imitar" ha sentenciat Bosch a l'article Amb un ull posat a Escòcia. Tot i això, Bosch ha alertat que una victòria dels partidaris de la independència en el referèndum escocès "podria tenir un efecte positiu" a Catalunya però que la probabilitat que a Escòcia guanyin els independentistes "no és gaire alta".
Si els independentistes escocesos perden, això pot provocar un efecte negatiu sobre els catalans"
"Actualment estan en minoria ─ha argumentat─. Escòcia, amb una balança fiscal molt diferent de la catalana, no està fiscalment tan mal tractada com Catalunya i en aquest context és més fàcil que el govern britànic pugui convèncer la majoria d'escocesos de seguir al Regne Unit". L'experta en economia ha estat taxativa: "Si els independentistes escocesos perden el referèndum, això pot provocar un efecte negatiu sobre els catalans indecisos".

L'autora de l'article ha indicat que seguramentel govern espanyol "en trauria avantatge" en aquest darrer cas i ha sentenciat que "seria millor" que la consulta catalana tingués lloc "abans de l'escocesa": "En definitiva, Escòcia i Catalunya són dos casos diferents i per això els catalans hem de fer el nostre camí, però no estaria de més fer-lo amb un ull posat a Escòcia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat