Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de d'abril del 2014 | 19:25
Recull de premsa

Calvet: "Amb el gest polític de no permetre el referèndum, la democràcia espanyola està en joc"

"Per què els fa por deixar-nos votar? És necessari recordar que quan es va redactar l'art. 2 de la Constitució que determina la unitat territorial espanyola, van ser els militars qui van dictar literalment aquell article".

L'advocada i diputada al Parlament, Gemma Calvet, ha recordat que "quan es va redactar l'art. 2 de la Constitució que determina la unitat territorial espanyola, van ser els militars qui van dictar literalment aquell article".

"També va costar molt introduir el pluralisme polític com a valor superior del seu ordenament jurídic. Això ens ho han explicat en la comissió pel dret a decidir els mateixos autors del text constitucional. Tots aquells que, tant de dretes com d'esquerres, s'oposen al dret a decidir sacrifiquen progrés i democràcia en favor de la immobilitat de les dimensions d'un territori" ha lamentat a l'article Fem història.

Calvet ha indicat que és "més transcendent" no trencar el vincle democràtic que és el vot del poble perquè en democràcia "no guanya qui s'imposa sinó qui convenç". "Cal un poder polític capaç d'imaginar, no de reprimir. El poble català té dret a votar en referèndum, avui al Congrés dels Diputats podrien fer un exercici de política al servei dels ciutadans" ha sentenciat.


"Bertrand Russell recomanava que al llegir els diaris alteréssim el nom dels països en els llocs de les notícies per tal de comprovar si els esdeveniments els afecten de la mateixa manera. Què passaria si en lloc de Catalunya parléssim d'Escòcia? Amb el gest polític de no permetre el referèndum, la democràcia espanyola està en joc. I posaran en evidència que la democràcia catalana té vida pròpia, i serà la nostra responsabilitat fer-ho bé" ha conclìos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat