Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de d'abril del 2014 | 18:48
Recull de premsa

Camats: "Jo sempre he sigut independentista"

"Poques forces polítiques han internacionalitzat la consulta com ha fet Iniciativa. Hem aconseguit el suport de la candidata dels Verds en les europees i d'Izquierda Unida".

La diputada al Parlament de Catalunya per ICV-EUiA, Dolors Camats, ha assegurat a una entrevista a El Punt AVUI que ella "sempre he sigut independentista" i que Iniciativa, partit que l'entrevistada lidera de manera conjunta amb Joan Herrera, vol poder decidir-ho "tot: el model educatiu, de salut..."

"Hi ha gent de dretes i gent d'esquerres. Avui tenim un govern de dretes. Ara, però, creiem que podem sumar per la consulta. Vostès han fet molta feina en favor del dret a decidir tant a l'Estat com a Europa" ha sentenciat Camats. L'entrevistada també ha afegit que alguns reclamen a ICV que es defineixi en favor de la independència i ha posat l'accent en què "poques forces polítiques catalanes han internacionalitzat la consulta com Iniciativa".

"Hem aconseguit el suport de la candidata dels Verds en la Comissió Europea --ha indicat--, l'alemanya Ska Keller. Ella va venir a Catalunya, i va dir que si els Verds guanyaven les eleccions i era presidenta de la Comissió Europea es comprometia a treballar perquè els catalans votessin en una consulta. O també hem fet que Izquierda Unida entengués i voti a favor del dret a decidir al Congrés. Això té un valor enorme."

Finalment, Camats ha sentenciat que ICV "vol trencar la situació actual i construir un estat sobirà a Catalunya". "Però, respecte a quina relació ha de tenir aquell estat amb l'Estat espanyol, alguna gent d'Iniciativa vol que sigui d'independència i altra gent vol una relació diferent" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat