Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de febrer del 2015 | 17:44
Recull de premsa

Canosa: "El Tribunal Constitucional esborra Catalunya amb Photoshop mentre que el Congrés juga a Candy Crush"

"Tot arreglat, Pinotxo. Aplaudiments, punts, caramels i que creixi la nàpia".

El periodista Francesc Canosa ha recordat a un article les transcripcions del Congrés de Madrid de l'any 1810: "Cánovas, Azaña, Ortega y Gasset, Suárez, González, Aznar, Zapatero... Fins avui. Tornin al 16 de desembre de 1810. Primer dia de taquígrafs a les Corts. Dies d'elaboració de la primera Constitució espanyola. Dies de parlar de el problema catalán".

A l'article 'El problema catalán' Canosa hi ha dit que gràcies a la taquigrafia "sabem que el polític Ramon Llàtzer va quedar transcrit en Ramón Lázaro" i ha recordat que el català "substituït i submergit" tractava de surar explicant que abans del 1714 a Catalunya ja hi havia vida i llibertat: "Los catalanes dirán: cuando teníamos la libertad y la Constitución que quieren hacer revivir las Cortes, los Reyes y nosotros éramos más felices: entonces nuestras leyes del consulado de Barcelona se hicieron más famosas en todo el Mediterráneo que la ley Rhodia en la legislación romana: entonces en el mar, con feliz navegación, en Italia, en la Grecia y en las extremidades del Asia Menor, hacíamos respetar el nombre de nuestros Reyes con gloriosos triunfos".

"Llàtzer fa llista de tot el que ha perdut Catalunya --ha continuat--. Demostra l'espoli fiscal que pateix des de 1714. Risas, punts i confits. Problema catalán? Cap. Això d'ara és inventat, propaganda, manipulació, globus de tómbola punxat".

Finalment Canosa ha conclòs que el Tribunal Constitucional "esborra Catalunya amb Photoshop" mentre que el Congrés "juga a Candy Crush": "Tot arreglat, Pinotxo. Aplaudiments, punts, caramels i que creixi la nàpia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat