Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de novembre del 2013 | 18:50
Recull de premsa

Cardús: "En les hores greus que travessa el país, ens cal més maduresa política i menys sensibilitat frívola a l'hora d'escandalitzar-se"

"No tan sols és perfectament compatible voler una consulta el 2014 fent tot el possible per tal que se celebri i alhora tenir la certesa que el Govern espanyol no l'autoritzarà. Senzillament, és propi de persones ben informades".

El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha dit a un article que una cultura política "madura no s'hauria d'escandalitzar d'aquesta mena de denúncies demagògiques" en referència a les declaracions de Pere Navarro, qui ha revelat "amb afectada indignació que hi ha qui defensa la consulta per a l'exercici del dret a l'autodeterminació per a l'any 2014 però en privat reconeix que serà del tot impossible".

"No tan sols és perfectament compatible --ha explicat-- voler una consulta el 2014 fent tot el possible per tal que se celebri i alhora tenir la certesa que el Govern espanyol no l'autoritzarà. Senzillament, és propi de persones ben informades. I és perfectament compatible insistir en la defensa d'un projecte tot i sabent les enormes dificultats que comporta".

Cardús s'ha preguntat a En públic o bé en privat què en deu pensar Pere Navarro "–en privat– de la possibilitat d'una reforma veritablement federal de la Constitució espanyola en un termini que entri dins del curs de les expectatives de vida d'una persona de la seva edat?" i ha explicat que de la mateixa manera "tampoc no hauria d'escandalitzar ningú que determinades responsabilitats forcin la discreció de les opinions en públic de persones socialment rellevants".

L'autor de l'article s'ha qüestionat: "Seria útil que ens permetessin conèixer les seves veritables aspiracions sobiranistes personals [de Navarro]?" I ha respost que "en part sí, perquè afegirien moral vencedora al projecte de transició nacional. Però si això hagués de tenir conseqüències en la viabilitat d'una empresa en la qual treballen milers de persones, potser encara ens convé més el seu silenci".

"En les hores greus que travessa el país, ens cal més maduresa política i menys sensibilitat frívola a l'hora d'escandalitzar-se. Com diu l'Evangeli, tan condemnable és escandalitzar els petits com que els poderosos facin veure que estan escandalitzats" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat