Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de març del 2014 | 17:54
Recull de premsa

Casas: "L'independentisme ha d'omplir de contingut social i polític el seu projecte per ser creïble"

"Hi ha, però, una clara majoria que ho entoma també (o sobretot) com l'oportunitat per remoure equilibris i construir un país en què el benestar sigui un clar signe d'identitat. Mas ho ha captat i per això intenta ampliar el radi de CDC i promet un demà millor".

"Des del congrés de Reus de fa dos anys, en què CDC va abraçar la independència, tot s'ha accelerat i ja som a la fase resolutiva" ha sentenciat el periodista Ferran Casas a l'article La rendibilitat del projecte polític postautonòmic.

L'autor de l'article ha continuat explicant que el sobiranisme "està obligat, a les portes del 9-N, a explicar quin és el seu model de país i a sotmetre'l a debat (i crítica) públic"i ha dit que Mas "i els partits del sí", si hi renuncien i s'aboquen a plebiscitàries, "han de presentar un projecte per a la Catalunya postautonòmica".

Sobre la convenció social de CiU d'aquesta passada setmana, Casas ha dit que Mas "no va obrir la porta a revertir les retallades perquè considera que el marge per fer-ho amb les competències actuals és ínfim" i ha sentenciat que al president li està sent "relativament fàcil" vincular la millora del benestar a l'estat propi, "entre altres coses perquè la crisi ha evidenciat fins a quin punt l'autogovern amb què hem anat fent els últims trenta anys queda curt": "La reforma fiscal de Montoro ho acabarà de deixar clar als que encara dubten".

"L'independentisme ha d'omplir de contingut social i polític el seu projecte per ser creïble --ha conclòs Casas--. Fer-ho li està sent, a més, molt rendible. Ara, les ambigüitats i els silencis que tant agraden a l' establishment passen factura. [...] Tots ells veuen en el procés que es va posar en marxa la Diada del 2012 una ocasió per aconseguir un país reconegut a escala internacional i per preservar la seva llengua i indentitat".

"Hi ha, però, una clara majoria que ho entoma també (o sobretot) com l'oportunitat per remoure equilibris i construir un país en què el benestar sigui un clar signe d'identitat. Mas ho ha captat i per això intenta ampliar el radi de CDC i promet un demà millor" ha dit Casas.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat