Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de juny del 2013 | 17:25
Recull de premsa

Clotet: "La realitat catalana és exactament inversa a tot el procés del lehendakari Ibarretxe"

"Els que volen descavalcar Artur Mas s'emmirallen en un precedent: la proposta de nou estatut polític d'Euskadi que impulsava Ibarretxe. Aquella proposta [...] no era formalment independentista, però tot i això ni tan sols va acceptar-se'n el tràmit al Congrés dels Diputats".

El periodista Jaume Clotet ha alertat a un article que els qui volen fer ensopegar Mas en el procés de transició nacional "s'emmirallen en un precedent: la proposta de nou estatut polític d'Euskadi que impulsava el lehendakari Juan José Ibarretxe".

Sobre aquesta proposta d'Ibarretxe, Clotet ha recordat que "no era formalment independentista, però tot i això ni tan sols va acceptar-se'n el tràmit al Congrés dels Diputats" i ha indicat que aquesta comparació indica "miopia política".

"El problema de comparar Artur Mas amb Ibarretxe ─ha continuat─, com feia fa dos dies l'inefable José Antonio Monago, és de miopia política. Si bé el projecte del lehendakari tenia el suport majoritari del Parlament basc [...], el cert és que tot el procés va ser generat per Ibarretxe i mai no va deixar de ser un programa polític".
Només veig un punt en comú entre el president Mas i el lehendakari Ibarretxe: una tossuderia insubornable"
L'autor de l'article Mas no és Ibarertxe ha recordat que d'aquest pla no se'n va saber mai més res "a partir del moment en què Ibarretxe va abandonar la seva carrera política" i ha sentenciat que la realitat catalana "és ben diversa, per no dir que és exactament inversa" al pla Ibarretxe. "El sobiranisme que exhibeix Artur Mas no li és originari, sinó que el president ha assumit un sentiment social que s'ha disparat arran del llarg i fallit procés estatutari" ha dit.

Finalment Clotet ha conclòs que el sobiranisme del president Mas "és més fort" que el present al País Basc amb el pla Ibarretxe: "[Mas] és un convers, i ja se sap que la fe dels conversos és sempre més vigorosa. Però entre el president i la societat civil sobiranista també hi ha un element diferenciador en relació amb el País Basc: CDC i la seva direcció no tenen res a veure amb el PNB que lidera Urkullu. Coneixent-los una mica tots dos, només veig un punt en comú entre el president Mas i el lehendakari Ibarretxe: una tossuderia insubornable".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat