Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juliol del 2013 | 14:36
Recull de premsa

Clotet: "Temo que molta gent dona suport al procés sempre que no els obligui a renunciar a res. Espero equivocar-me"

"És precisament aquest sentit de la prioritat [d'Andreu Xandri], de saber que la lleialtat al país està per damunt de qualsevol altra consideració, que trobo a faltar avui entre molts dirigents polítics i socials del nostre poble".

El periodista Jaume Clotet ha recordat a un article la figura d'Andreu Xandri: "Va néixer el 10 d'agost del 1916 a Alp. [...] de seguida va entrar en contacte amb els grups separatistes vinculats a la figura de Francesc Macià".

A l'article El llegat de Xandri Clotet hi ha dit que organitzacions com ara Estat Català, Palestra i Nosaltres Sols! "configuren el seu paisatge polític, com ho és, sobretot, la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC)", i ha continuat explicant que quan s'afilia a les Milícies Alpines, la primera força militar adscrita al govern català des del 1714, Xandri participa en la defensa de la Generalitat "assetjada aquesta vegada per les forces anarquistes durant els Fets de Maig del 1937".

"El 15 de juny del 1938 Andreu Xandri, ascendit a capità, mor en combat a la vall de Pineta, no gaire lluny de la localitat de Bielsa, al nord d'Aragó. Segons diversos testimonis, estava cobrint la retirada dels seus homes amb una metralladora quan va morir durant un atac aeri, probablement dut a terme per avions alemanys. Tenia 21 anys" ha recordat l'autor de l'article.

Clotet n'ha destacat, de Xandri, el "sentit de la prioritat, de saber que la lleialtat al país està per damunt de qualsevol altra consideració" una característica que l'autor de l'article troba a faltar "avui entre molts dirigents polítics i socials del nostre poble". "N'hi ha que volen aprofitar el procés sobiranista per assolir altres objectius, i n'hi ha que volen fer la truita sense trencar cap ou. I és precisament això el que em preocupa. [...] Caldrà esforç i sacrifici. I temo que molta gent  dóna suport al procés sempre que no els obligui a renunciar a res. Espero equivocar-me" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat