Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de maig del 2011 | 16:54
Recull de premsa · Comunicació

J.Gifreu: "Cal demanar al grup Godó que apliqui la lògica de la normalitat del català a tots els mitjans del grup"

"Fins quan haurem d'esperar un acte de fe similar en el cas de 8TV?".

Josep Gifreu

A un article publicat al diari AVUI, el professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, ha instat el Grup Godó a aplicar la mateixa lògica de normalitat del català a la resta de mitjans de comunicació del grup i  ha celebrat la traducció al català del diari La Vanguardia perquè l'espai català de comunicació "ha fet un pas de gegant cap a la consolidació".

Al mateix temps que Gifreu ha donat l'enhorabona al Grup Godó també ha esmentat les diverses valoracions que s'han fet sobre l'edició en català: "Alguns tanmateix al·leguen que molts el feren fa molts anys, un acte semblant, com l'AVUI el 1976, quan l'aposta era més que arriscada. D'altres recriminen a l'empresari que només es mogui per incrementar les vendes i el negoci".

En aquest aspecte, l'autor de l'article L'aposta de La Vanguardia s'ha qüestionat: "No és tot un mèrit del país que el català sigui negoci?". "La pregunta -ha continuat Gifreu- és ara: hi haurà negoci per als vells i nous competidors en l'aventura de la premsa en català?". Finalment, Gifreu ha indicat que "l'únic retret que se li ha fet, i que objectivament se li pot fer, és el retard en la presa d'una decisió que [...] responia a Catalunya a un clam unànime, en primer lloc dels seus lectors".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat