Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de gener del 2016 | 12:10
Recull de premsa · Comunicació

Salvador Cardús: "Sense el paper de les xarxes socials, no hi hauria hagut procés sobiranista"

En un article al diari Ara el sociòleg, Salvador Cardús, afirma que "L'hegemonia mediàtica en contra de la independència, sobretot televisiva i a la premsa escrita -en proporcions, aproximadament, de 6 a 1-, només ha pogut ser trencada gràcies a l'activisme de la societat civil, esperonat, en molt bona part, per una intensíssima activitat a les xarxes socials.

Afirma Cardús al respecte que "no es pot considerar una mera casualitat que el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi format part d'aquest espai de dinamització política" i que aquesta circumstància "li proporciona una mirada i una comprensió més completes de la dinàmica política actual".

Així per a aquest " La xarxa és un espai de controvèrsia per definició. També de diàleg serè, esclar. Però sobretot s'encén en la confrontació, com qui discuteix a la taverna i amb les informalitats que tradicionalment li han estat pròpies... i amb la fortuna de no poder arribar a les mans! De manera que les xarxes socials en cap cas protegeixen sinó que exposen, i no amansen sinó que provoquen".

I conclou Cardús que les xarxes socials "no seran només un contenidor per a la difusió de documents o el principal canal de comunicació entre els participants en aquest procés constituent, sinó que determinaran el tipus de diàleg i de negociació, i, per tant, també la naturalesa dels acords".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat