Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de juliol del 2012 | 18:26
Recull de premsa

Creus: "L'objectiu del PSC és aigualir la proposta de concert econòmic que CiU ja havia acordat amb ERC i ICV"

"La recerca del consens pot ser l'excusa perfecta per arribar a un pacte que rebaixi els plantejaments inicials".

L'editor de Sàpiens i periodista, Jordi Creus, ha sentenciat a l'article Cap a on va el PSC? que l'objectiu del partit dels socialistes de Catalunya és "aigualir la proposta de concert econòmic que CiU ja havia acordat amb ERC i ICV".

A l'article, Creus ha explicat que els militants del PSC "van darrere d'uns líders desorientats" i ha alertat que si el PSC "no varia el rumb oficial de la nau, el futur del seu projecte [...] és acabar encallat en qualsevol platja i rebent mossegades electorals de banda i banda de l'espectre". Creus ha lamentat que el problema del PSC "és que la renovació només ha representat una substitució de cares, no de mentalitats" i ha dit que "continuen actuant com si el sobiranisme fos residual, tancant els ulls a una realitat que ens diu que avui és una opció central i transversal".

"Pere Navarro, Antonio Balmón o Jordi Martí ─ha continuat─ poden continuar fent de primera trinxera d'un PSOE cada vegada més plegat als interessos andalusos. I poden seguir cantant les absoltes d'un federalisme que ningú escolta fora de les fronteres estrictes del Principat. Fins i tot, poden unir les seves veus a les del confederalista Duran i Lleida". L'autor de l'article ha dit que, tot i que el PSC ho obvii, la "tossuda" realitat és que a la Catalunya d'avui en dia "tothom -nens de primària inclosos- sap que és molt més utòpica la idea d'un estat federal que no pas l'assoliment de la independència".

"Lluny de la valentia que requereix bastir una alternativa creïble, l'objectiu actual del PSC és aigualir la proposta de concert econòmic que CiU ja havia acordat amb ERC i ICV. I certament, la recerca del consens pot ser l'excusa perfecta per arribar a un pacte que rebaixi els plantejaments inicials" ha sentenciat Creus. L'autor de l'article ha conclòs que això "permetria al govern català presentar una proposta a Madrid que pugui ser en part assumida [...] tant per Rubalcaba com per Rajoy". "I llavors sentiríem, una vegada més, que aquest és el millor pacte de finançament de la història del nostre país. I qui dia passa, any empeny" ha lamentat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat