Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de d'octubre del 2014 | 18:49
Recull de premsa

Culla: "On són, en el debat espanyol, el pluralisme, la discrepància i la llibertat d'expressió sobre la qüestió catalana?"

"De veritat no hi ha a les Espanyes un escriptor, artista o filòsof simpatitzant amb les aspiracions de la majoria parlamentària catalana, però que no gosa fer-ho públic per por de boicots i amenaces?"

L'historiador i professor de la UAB, Joan B. Culla, ha dit a un article que l'"orfandat" en què els intel·lectuals espanyols van deixar el nou Estatut català "durant la seva il·lusionada presentació madrilenya, el 2 de novembre de 2005, s'ha convertit ara davant el procés sobiranista en hostilitat oberta i sense fissures".

Culla ha explicat a l'article L'espiral del silenci que aquests intel·lecutlas estàn molt més pendents de "desqualificar l'escenari de la independència que de potenciar el problemàtic federalisme hispà-castellà" per la qual cosa s'ha qüestionat: "On són, en el debat polític i mediàtic espanyol, el pluralisme, la discrepància i la llibertat d'expressió sobre la qüestió catalana?"

"Resulta normal que, davant el repte del 9-N --ha continuat--, hi hagi major diversitat de postures explícites i publicades en un departament universitari de la UAB --el meu, sense anar més lluny-- que en tota la universitat espanyola, de la qual no ha emanat ni un sol paper favorable al dret a decidir? De veritat no hi ha a les Espanyes un escriptor, artista o filòsof simpatitzant amb les aspiracions de la majoria parlamentària catalana, però que no gosa fer-ho públic per por de boicots i amenaces?"

Finalment l'autor de l'article ha sentenciat que "la turbotramitación del recurs d'inconstitucionalitat del Govern Rajoy contra la convocatòria del 9-N ha ofert un exemple suprem d'aquest "pensament únic" del qual uns porten la fama, mentre uns altres cardan la llana". "Diumenge passat a la tarda --ha recordat--, en la reunió de la permanent del Consell d'Estat, Miguel Herrero es va sumar sense matís algun als altres consellers per votar unànimement que la Llei de Consultes catalana i la convocatòria de novembre són inconstitucionals."

"Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón, Premi Blanquerna 1998 per la seva comprensió de la realitat catalana, còmplice intel·lectual del Ernest Lluch més foralista i austriacista ... El senyor Herrero, ha canviat legítimament les seves idees, s'ha deixat absorbir per l'espiral del silenci , o potser tem un linxament moral?" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat