Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de gener del 2014 | 20:12
Recull de premsa

Culla: "Si el PSC s'esguerra serà a causa de la inflexibilitat i la matusseria política de la direcció encapçalada per Navarro"

"L'objectiu essencial dels actuals dirigents del PSC ha estat no entrar en contradicció amb el PSOE".

L'historiador Joan B. Culla ha denunciat que ja fa temps que Navarro i el seu equip "s'han habituat a encaixar sense immutarels desaires i les bronques del PSOE": "Fa temps que han fixat com a nord de la seva brúixola no incomodar, no crear-los problemes a Pérez Rubalcaba i a altres "companys fraternals" del carrer de Ferraz".

L'autor de l'article L'abraçada de l'ós ha denunciat que enfront de la proposta de CiU, ERC i ICV de demanar al Congrés que transfereixi a la Generalitat la competència per convocar referèndums, "l'objectiu essencial dels actuals dirigents del PSC ha estat no entrar en contradicció amb el PSOE" i per a aconseguir-ho, "no podien argüir que apel·lar a l'article 150.2 de la Constitució sigui il·legal o que desbordi les competències estatutàries".

"Tampoc podien afirmar --ha continuat-- que el seu programa electoral l'exclou (el de les catalanes del 2012, l'últim, assumeix el "dret a decidir a través d'un referèndum o consulta acordat en el marc de la legalitat"). És per això que Navarro i els seus col·laboradors van construir la votació del Consell Nacional del passat 17 de novembre: per tenir un parapet purament formal des del qual imposar el no a tots els seus diputats".

Culla ha conclòs que l'objectiu del PSC ha quedat assolit: "evitant xocar amb el PSOE, el PSC s'ha abraçat a ell mateix. Però, a quin preu? Al de despenjar-se absolutament del dret a decidir, al d'alinear-se sense matisos amb PP i Ciutadans, al de forçar Àngel Ros a encastellar en el seu baluard lleidatà, aguaitant la catàstrofe final, al d'empènyer als diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura a trencar la disciplina de vot i, possiblement, a passar al Grup Mixt".

Finalment l'autor de l'article ha conclòs que si el PSC "pretén abanderar una tercera via equidistant" entre l'independentisme i l'unitarisme espanyolista, cal admetre que "als federalistes no se'ls va veure per enlloc ahir" i ha sentenciat que si creu el PSC que, amb el no, "millora les seves perspectives demoscòpiques, s'equivoca": "L'ós, és més letal l'abraçada que l'envestida".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat