Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de gener del 2017 | 10:51
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"

En un article a Comunicació 21 Daniel Condomines es pregunta "TV3 es pot esperar any més?" tenint en compte que "Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, els diners que el director de TV3 Jaume Peral va demanar en seu parlamentària per mantenir la competitivitat de la cadena en el prime time televisiu, no arribaran aquest 2017".

Així, per a Condomines  TV3 ho té difícil ja que "la competència és cada cop més ferotge amb la irrupció de nous operadors que no provenen de l'oferta de la TDT, sinó per internet, que ja representen més del 10% del consum a la pantalla del menjador... i espera't. I tornant a la TDT, la gran distància entre les audiències del conjunt de canals de la CCMA amb les dels dos grans grups privats espanyols penalitza molt l'accés al mercat publicitari, en el qual després de passar el rasclet el duopoli Atresmedia-Mediaset en queda ben poca cosa, i és tot un repte aconseguir encara alguns bons contractes; especialment si recordem que la gran majoria de les decisions de compra publicitària passen per despatxos que són a 600 km de Barcelona".

I afegeix al respecte que "si el contingut és el rei, la seva distribució/difusió/emissió és la reina. És en aquest escenari bidimensional on l'advertiment de Peral, que si no arriben més recursos econòmics a TV3 "la situació serà dramàtica", pren tot el seu sentit. Si com encertadament reclamen els comitès d'empresa de la CCMA, aquesta s'ha de convertir en una gran "plataforma d'emissió", això vol dir també importants inversions en l'apartat tecnològic de la casa, cap endins i cap enfora. Si fa més de 10 anys TV3 va ser de les primeres televisions europees en oferir un portal VOD amb el 3alacarta, ara caldria prendre nota dels esforços que estan plantejant les televisions franceses per fer front als grans operadors mundials, com Netflix, així com poder destinar recursos a fer més i més apostes per continguts transmèdia, que reforcin la marca TV3 per al cada cop més complex i competitiu món de les xarxes socials i del consum audiovisual al mòbil, on moltes corporacions internacionals estan ja volent fer tots els papers de l'auca, arraconant el protagonisme que han tingut els broadcast en el mercat audiovisual des de la meitat del segle passat fins avui mateix".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat