Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de juliol del 2016 | 17:04
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

Gifreu:"La pantalla valenciana"

En un article al Punt Avui el professor de Comunicació, Josep Gifreu, es congratula del fet que " la majoria de govern a València ha aprovat una ambiciosa i innovadora política de comunicació per al País Valencià. El nucli d'aquesta aposta es dirà Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC)".

I en destaca d'aquesta nova llei "D'una banda, la voluntat de superar les ambigüitats de l'antiga RTVV en relació amb els seus compromisos i responsabilitats a favor de la llengua, la cultura i el territori del País Valencià: no sols estableix que la llengua vehicular dels canals de la CVMC serà el valencià, sinó que el mateix text incorpora sovint el possessiu "nostra" referit, com a l'article 2.1, a la "nostra identitat", la "nostra cultura" i la "nostra llengua" i de l'altra que "es nota un esforç d'innovació en la redefinició del model de servei públic. Tenint en compte les experiències d'altres comunitats –la de Catalunya, sens dubte–, busca d'incorporar principis i formes d'organització més adequats a les exigències de participació en les línies programàtiques, la presa de decisió i el rendiment de comptes. Fruit d'una llarga reflexió col·lectiva, on han intervingut polítics, professionals, industrials i acadèmics, el model dissenyat plasma una visió realment innovadora del servei públic audiovisual, i no solament per la seva adequació al nou entorn digital en xarxa". .



I després de repassr-ne alguns dels aspectes més importants conclou "les Corts Valencianes acaben de proposar a la ciutadania i de retop a tot l'espai cultural del català, la plena recuperació d'una eina central de la identitat i dignitat, com és el servei públic de ràdio i televisió valencià i en valencià. I ho han fet conscients de la gran responsabilitat que pertoca als mitjans de comunicació en la vertebració del país i la normalització de la llengua i de la cultura comunes. Ara cal confiar que el govern de Ximo Puig aprofiti la bona conjuntura dels "governs amics" i faciliti acords de reciprocitat i d'estreta cooperació amb les ràdios i televisions de tot l'espai del català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat