Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de febrer del 2016 | 12:36
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació

Subvencions encobertes a les llicències de la TDT

Pareumàquines és una secció diària d'Àlex Gutiérrez al diari Ara, especialitzada en l'observació i anàlisi dels mitjans. Aquesta secció s'ha convertit, possiblement, en la millor anàlisi de la premsa catalana i espanyola sobre els mitjans de comunicació.

Reproduïm íntegrament la crònica d'ahir, pel seu interès.

"Llegeixo a El Confidencial: " El Mundo demana 70 milions pels seus canals de TDT i negocia amb Secuoya i Discovery". El diari, com és normal en aquests casos, no registra la notícia. I poden apostar que, si tanquen l'operació i decideixen explicar-ho als seus lectors, no anunciaran el preu de la venda.

Una de les pluges fines però constants que ha de suportar la premsa en català és el fet que la Generalitat la subvenciona. Els mitjans de Madrid ometen el detall que si l'Estat no dóna ajuts directes és perquè la Unió Europea només permet subvencions per a llengües minoritzades. I, evidentment, el govern central té un munt de maneres alternatives d'afavorir econòmicament un grup mediàtic o un altre. És el cas de les llicències de TDT, que en cas d' El Mundo van ser concedides de franc i ara -meravelles de la llei espanyola de l'audiovisual, que permet revendre l'ús sobre un bé públic com són les ones- potser el diari en traurà, clinx-clinx, 70 quilos nets, ja que se li van concedir les llicències graciosament. Per apamar-ho una mica, està bé comparar-ho amb les famoses subvencions als mitjans en català (que des de fa anys es donen seguint una fórmula proporcional a la difusió, de manera que la capacitat de pressió de la Generalitat, en aquest punt concret, és molt reduïda). L'any passat, per exemple, es van donar uns 7 milions a tots els mitjans privats en català. Per tant, els 70 milions que potser ara ingressa El Mundo supera els ajuts a totes les ràdios, televisions, diaris, setmanaris, revistes, portals digitals i publicacions gratuïtes en català durant tota una dècada. Ho dic per contextualitzar preventivament, que ja veuran que mai passen gaires setmanes sense un article sobre la Generalitat i els mitjans en català".Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat