Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de desembre del 2015 | 00:00
Recull de premsa · Cultura

Vives: "Entre el somni i la perplexitat"

En un article al diari Ara l'escriptor i ex-regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives  reflexiona al voltant del "sainet" pel que passa la realitat política catalana i afirma que "Catalunya passa per un tràngol polític de conseqüències greus, del qual pot sortir molt afeblida o, com veurem, i al marge dels resultats immediats, molt enfortida".

Així per a Vives "En política la part mai no explica el tot. Ni la justifica. La CUP representa una sensibilitat creixent al país, sobretot entre certes franges de la joventut, però està molt lluny de representar la voluntat majoritària del poble de Catalunya. Alguns dels seus dirigents ho saben i pensen que, més enllà de l'assemblearisme, haurien d'actuar en conseqüència. Certament Junts pel Sí tampoc no representa la voluntat de tot el poble de Catalunya, però sí que en representa la voluntat majoritària. La frontissa entre aquestes dues realitats és la que grinyola fins a encallar-se a les portes del Parlament".

I afirma que "Tot plegat ens ha portat al cul-de-sac actual. Com ha estat possible? Ni els uns són tan bons, ni els altres tan ingenus. Calia que, amb un punt de malícia i amb una mica més d'experiència, algunes persones, molt discretament, haguessin parat taula abans que es servís el sopar".

També ens diu Vives que "L'onada d'il·lusió de Junts pel Sí no pot quedar en un moment efímer de la història política del nostre país. Junts pel Sí ha de ser alguna cosa més que la Solidaritat Catalana de començaments del segle XX. Només cal analitzar les propostes, els candidats, les confluències que es van produir per comprendre que en aquesta candidatura hi ha alguna cosa més que l'embrió d'una nova formació política".

I conclou "Una nova formació que representi la majoria del poble de Catalunya, legitimada per urnes i per noms. Intergeneracional, moderna i arrelada a la tradició. No cal buscar gaire. Ja la tenim. Aquesta és la força política que el país necessita per sortir del somni i de la perplexitat. Per guanyar el futur que ens pertany".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat