Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de febrer del 2011 | 17:43
Recull de premsa · Economia

S. Cardús: "La desaparició de les caixes seria una pèrdua per a l'economia, l'administració i la societat catalana"

Barcelona · El sociòleg i membre de l'IEC, Salvador Cardús, ha assegurat a un article publicat a La Vanguardia, que "de cap de les maneres es pot considerar indiscriminadament les caixes com les culpables d'haver provocat en exclusiva la bombolla immobiliària, avui dia desinflada".

A l'article ¡A por ellas! Cardús ha recordat que les caixes d'estalvis "en els seus inicis, uns 150 anys enrere, van ser importants institucions educatives a favor de la modernització de les mentalitats tradicionals": "Eren culturalment molt rellevants. [...] A Catalunya, [...] durant el 2010 van suposar una inversió de 482 milions d'euros, que entre d'altres coses van permetre de finançar 451 projectes per un valor total de 42,3 milions del conveni amb la Generalitat".

L'autor de l'article ha apuntat a altres actors com a responsables de la bombolla immobiliària i ha assegurat que "ningú no hauria d'oblidar" les polítiques municipals de creixement urbanístic "aparegudes al rebuf de l'arribada constant d'estrangers": "Les culpes de la crisi estan tan repartides que resulta immoral assenyalar un actor en particular".

Finalment, Cardús ha conclòs que les caixes d'estalvis catalanes "especialment aquelles que estan fent els seus deures [...] no es resignen a desaparèixer i segueixen donant mostres d'una gran capacitat de reacció i imaginació estratègica": "Desitjo ferventment que aquelles caixes que demostrin la seva voluntat de lluitar davant l'assetjament injustificat aconsegueixin mantenir i reforçar el seu paper i un perfil financer català propi. La seva hipotètica desaparició seria una pèrdua indiscutible per a l'economia, l'administració i la cosietat civil catalanes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat