Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de gener del 2008 | 19:05
Recull de premsa · Economia

Elisenda Paluzie: "Estats més petits són els que se'n surten més bé a l'hora de compensar els efectes negatius de la globalització"


Elisenda Paluzie, del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la UB, ens illustrava, dissabte passat en una columna, com avui dia surt més a compte ser menut que gran."Estats més petits i cohesionats com els del nord d'Europa són els que se'n surten més bé a l'hora de compensar els efectes negatius de la globalització", ens diu l'experta.
Els arguments de Paluzie són clars i senzills, a les petites regions amb voluntat d'independència ja "no els cal que les seves empreses pertanyin a un Estat més gran per aprofitar-ne el mercat, atès que poden accedir més enllà de les seves fronteres sense límits", en un context mundial de globalització.

Òbviament, però, en la globalització no tot són flors i violes, "hi ha sectors perjudicats per la creixent competència internacional i hi ha el risc que augmentin les desigualtats socials", explica ella i continua, "en aquest context, perquè es pugui combinar a l'hora creixement i cohesió social, s'està veient que calen societats unides amb un alt grau de civisme i de sentiment de ciutadania."

Només ens cal seguir citant-la. Paluzie: "Els Estats compostos són més complexos a l'hora de gestionar les diferències culturals i socials". Conclusió: "els estats més petits..." tenim les de guanyar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat