Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de de juny del 2012 | 17:36
Recull de premsa · Economia

Cabana: "Seria bo que s'aclarís aviat si hi ha hagut banquers 'xoriços' i, si cal, sancionar-los"

"No estiren moneders, ni utilitzen violència física, sinó mètodes més sofisticats i, sovint, amb la complicitat d'altres".

L'expert en economia, Francesc Cabana, ha apuntat cap als banquers a un article publicat a El Punt AVUI: "Utilitzo la paraula xoriço, equivalent a lladregot, per referir-me a personatges sense escrúpols, que es dediquen a pispar, sense contemplacions".

L'autor de l'article Primer, els 'xoriços' ha dit que en el cas dels banquers el furt "és molt més greu que en el dels fusters, perquè tenen més poder i les quantitats furtades poden ser molt superiors", i ha insistit en què seria "una bona notícia per a la democràcia" el fet que s'hagi "alçat la veda dels banquers, després del coneixement dels últims escàndols financers".

"I avanço que, de banquers delinqüents ─ha continuat Cabana─, n'hi pot haver de vinculats a partits polítics de tota mena. Però, si és veritat que s'ha alçat la veda, demanaria que s'empaitessin abans els xoriços". L'autor de l'article ha especificat: "Després, vindrien els càrrecs menors, però que poden ser majors, perquè creen alarma social, com són els sous blindats o les pensions milionàries concedits per empreses que han rebut ajuts públics. Ja estem fora del món dels delictes i del Codi Penal, però no de l'esbroncada popular".

Cabana ha conclòs que finalment "s'haurà d'entrar en el capítol de la bona o la mala gestió": "Hi ha pecats o errors d'omissió que tenen o poden tenir una extraordinària gravetat. I en aquest apartat, hi incloc el Banc d'Espanya". "Seria bo que s'aclarís aviat si hi ha hagut o no banquers xoriços. I sancionar-los, igual que els fusters xoriços o els filòsofs xoriços, que de tot hi pot haver" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat