Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 17:21
Recull de premsa · Economia

S. Cardús: "El dia que s'acabi l'espoli, qui quedarà no seran tots aquells que n'hauran estat còmplices"

Cardús s'ha referit a les jornades anuals del Cercle d'Economia a Sitges: "Mentre Mas qualificava el dèficit d'insostenible, el director del Banc d'Espanya es feia el sord a les seves paraules".

Salvador Cardús

Cardús ha indicat que les paraules del president de la Generalitat a les jornades del Cercle d'Economia ja són "un primer pas" perquè quan "l'economista Kenneth Rogoff afirmava que una Catalunya independent seria un dels països més rics del món" posava damunt la taula una "evidència que ni LaCaixa ni el Banc de Sabadell ni el Cercle d'Economia ni Foment ni la Cambra de Comerç ni cap dels altres poders fàctics del país han estat valents de denunciar amb tots els ets i uts".

Salvador Cardús ha sentenciat, a l'article Despullats a Sitges, que la "incomprensible" indiferència dels catalans davant de l'espoli fiscal amb Espanya "no té a veure amb la manca d'informació". "La meva hipòtesi -ha continuat- és aquesta: no se'n parla, no s'explica i no s'entén perquè és una realitat que políticament incomoda a tothom". 

L'autor de l'article ha conclòs que cada vegada "som més els que utilitzem el terme espoli per anomenar el dèficit, tot i que encara és tabú", i ha sentenciat que es tracta d'una paraula maleïda perquè "acceptar un relat polític que incorpori la idea d'espoli, de saqueig, exigiria a qualsevol patriota mínimament decent una resposta immediata". Motiu pel qual, segons Cardús, encara no se'n parla amb la suficient llibertat. "Que ningú no en tingui cap dubte: el dia que s'acabi l'espoli, qui quedarà no seran tots aquells –molts dels quals eren aquest cap de setmana a Sitges– que n'hauran estat còmplices" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat