Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de desembre del 2008 | 17:32
Recull de premsa · Esport

Xavier Vinyals: "Per ells, la nació catalana està prohibida perquè no existeix i les seves seleccions són un atemptat a l'ordre establert"

Barcelona · El president de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes ha fet aquesta afirmació en l'article d'opinió de El Periódico "Ni nació, ni selecció", on fa una sèrie de consideracions arran de "l'ofensiva del Govern espanyol contra totes les seleccions catalanes existents" i de la "prohibició d'una jutgessa d'emetre espots publicitaris amb el lema Una nació, una selecció". Vinyals, taxatiu, ha afirmat que "estem escanyats dins d'un estat on els poders fàctics no han canviat en 33 anys de transició". 


Per Vinyals, Catalunya actualment està més a prop de ser "una comunitat autònoma de segona divisió que no pas a una comunitat nacional". El president pro seleccions catalanes ha recordat que durant uns anys es va tenir l'esperança que Catalunya podria encaixar a Espanya però, "per si la il·lusió podia arribar a ser perillosa, en pocs anys s'ha invertit la sensació" a partir de fets com la retallada estatutària o el dèficit fiscal. I, darrerament, explica Vinyals, s'hi ha d'afegir la "croada" engegada "contra tot allò que qüestiona l'existència de la nació única", com les seleccions catalanes. "Tot té un límit", diu el president de l'entitat, que recorda com en poc temps es negava el reconeixement de Catalunya com a nació, se "subornaven representants d'altres països perquè votessin contra l'ingrés de la Federació Catalana de Patinatge a la Federació Internacional", es prohibien partits, es tancaven repetidors de TV3 o es "feien servir arguments franquistes per impedir el reconeixement internacional" del rugbi català, entra molts altres fets. Això condueix a Vinyals a assenyalar que "per ells" la "nació catalana està prohibida i les seves seleccions són un atemptat a l'ordre establert". "Però que no s'equivoquin -ha afegit- si com a afició esportiva volem patir com qualsevol altra, com a poble, i a les seves mans, ja ho hem fet prou". Per ell, "aquest poble té corda per a segles i encara que ens ho prohibeixin tot, al final serem el que voldrem", i ha conclòs amb un "avui, demà i sempre, una nació, una selecció!".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat