Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de febrer del 2014 | 16:10
Recull de premsa

F. M. Álvaro: "Súmate no és només una bona notícia per als sobiranistes. És també una invitació a repensar la catalanitat"

"Súmate fa nosa, i per això és imprescindible. Fa nosa als que anuncien l'enfrontament civil cada dia perquè el volen atiar, als que pensen que hi ha immigrants perpetus, als que repeteixen tòpics tronats sobre ells i nosaltres".

L'escriptor Francesc Marc Álvaro ha celebrat a un article l'aparició de la plataforma Súmate: "Hi ha una cosa que irrita més certa gent que un independentista català, i és un independentista català que s'expressi en castellà i, a sobre, reivindiqui les seves arrels andaluses, murcianes, extremenyes o castellanes".

A l'article Súmate trenca tòpics Álvaro hi ha dit que persones que defensin l'independentisme i alhora no comparteixin referents cultural pròpiament catalans "esborren dues mentides, la d'un nacionalisme ètnic i la d'un projecte que fractura la societat catalana" i ha dit que l'esmentada plataforma combat "aquesta mena de falsedats de manera eficaç per uns catalans amb un coratge i un compromís que cal subratllar".

L'autor de l'article ha sentenciat que Súmate "es tracta d'un exemple clar del caràcter cívic del sobiranisme català, que no es basa en la procedència dels individus sinó en la voluntat de formar part d'una comunitat que se sent nació". "Paco Candel --ha continuat-- ho va saber retratar amb precisió quan el franquisme encara influïa sobre les nostres vides. Els que tenim pares o avis que van triar Catalunya per guanyarse la vida sabem perfectament que la riquesa principal que tenim com a poble és la barreja. "Catalunya serà impura o no serà", com sempre diu l'amic Lluís Cabrera".

"Súmate fa nosa, i per això és imprescindible. Fa nosa als que anuncien l'enfrontament civil cada dia perquè el volen atiar, als que pensen que hi ha immigrants perpetus, als que repeteixen tòpics tronats sobre ells i nosaltres" ha conclòs l'escriptor, qui també ha dit que l'aparició de Súmate "no és només una bona notícia per als demòcrates en general i els sobiranistes en particular" i una "invitació seriosa a repensar què és avui la catalanitat, entesa com una identitat dinàmica i complexa que absorbeix influències diverses, les fusiona i les projecta globalment. L'enemic principal d'una Catalunya independent seria una Catalunya tancada i purista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat