Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de d'octubre del 2014 | 20:28
Recull de premsa

Fernández: "El 9-N cal que la societat recordi al govern espanyol, al català i als partits que aquest procés va néixer al carrer"

"Desbordar significa dignificar el fet de votar, com a acte de protesta i també d'apoderament col·lectiu. La clau del desbordament és un grau de participació alt o molt elevat."

El líder de la CUP, David Fernández, ha indicat a una entrevista que per la convocatòria del 9-N "hi ha hagut canvis substancials" i ha anunciat que allò que ha de passar és que "la societat recordi tant al govern espanyol com al govern català i també als partits catalans que aquest procés va néixer al carrer". "Desbordar significa dignificar el fet de votar, com a acte de protesta i també d'apoderament col·lectiu. La clau del desbordament és un grau de participació alt o molt elevat" ha indicat.

A l'entrevista concedida a El Punt AVUI Fernández  ha defensat que el suport a la consulta del 9-N va despertar dins de la CUP "el gran dubte de què calia fer per garantir que el procés no embarranqués" i ha dit que "l'única cosa per la qual hem hagut de demanar mil disculpes és aquest esquema d'opacitat, de silenci discret que es va haver de fer des del 3 d'octubre fins a Pedralbes. No és la nostra cultura política, però aquella condició tampoc la posava el govern de Catalunya, la posava Madrid, amb la seva cultura de rebentar-ho tot. Aquest sentit pràctic és potser de les coses que la gent no esperava de la CUP".
La DUI no la concebem, o la concebem com a últim recurs, sempre supeditada a un referèndum posterior de ratificació bastant immediat"
Sobre les picabaralles entre els partits per la consulta Fernandez ha admès que s'ha "ofert un espectacle lamentable, de la incapacitat de la política de respondre a les inquietuds socials" i ha dit que aquestes han estat "temps perdut": "Ara el 9-N està convocat i qui hi ha de donar el caràcter desbordant, democràtic i irreversible és la gent. Espero que, com ha passat altres vegades, la societat vagi al davant de la institució i també dels partits polítics. L'altra cosa que em sap greu és la generositat, perquè en aquest procés han estat els espais independentistes, com ERC i la CUP, els que hem anat cedint".

"Per la CUP, la millor via era el referèndum d'autodeterminació. Això no és així perquè l'Estat ho nega. La DUI no la concebem, o la concebem com a últim recurs, sempre supeditada a un referèndum posterior de ratificació bastant immediat, al cap de cinc o vuit mesos. El 10-N al matí pensarem en l'única via legal que ens queda, les eleccions autonòmiques anticipades, que convertirem en unes plebiscitàries. Com que és un període electoral excepcional, la CUP anirà més enllà de si mateixa. En el context de l'obertura d'un procés constituent al nostre país, seria una gran llista del sí i sí, des de l'esquerra alternativa" ha conclòs l'entrevistat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat