Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de gener del 2014 | 18:49
Recull de premsa

Forcadell: "L'únic que volem és gestionar els nostres recursos i poder decidir el que més ens convé"

"El govern espanyol, en lloc d'oferir-nos propostes engrescadores perquè no marxem, s'entesta a dir que la Constitució no ho permet. Que s'hi esforcin tant com vulguin que la història ens demostra que la democràcia sempre guanya".

La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha dit a un article que els demòcrates "sabem que les lleis són normes pactades per mantenir la convivència en una societat i que es canvien cada cop que així ho decideixen les majories".

"Sabem que les lleis estan al servei de les persones, no les persones al servei de les lleis. Sabem que la democràcia i la voluntat de la majoria estan per sobre de les lleis, són les normes que s'adapten als dictats de la democràcia i no la democràcia a les normes" ha indicat a l'article Demòcrates i constitucionalistes.

Forcadell ha continuat explicant que el govern d'Espanya i els dirigents del PSOE "són els constitucionalistes, els que utilitzen la Constitució Espanyola en contra de la democràcia" i també els que "barren el pas de la democràcia a còpia de decrets".

"Els que defensen que les lleis serveixen per frenar la voluntat de la majoria de ciutadans --ha continuat--. L'Estat espanyol fa tot el contrari del que ha de fer un estat democràtic, que és interpretar les lleis per donar compliment a la voluntat majoritària dels ciutadans".

Forcadell ha exlpicat que la Constitució "permet que els catalans puguem votar, per això el Parlament de Catalunya, demà, aprovarà demanar al Congrés dels Diputats el traspàs de competències, de l'Estat a la Generalitat, per convocar la consulta" i ha lamentat que el govern espanyol, "en lloc d'acceptar la votació i oferir-nos propostes engrescadores perquè no marxem, com fan els altres governs democràtics, s'entesta a dir que la Constitució no ho permet".

"Que s'hi esforcin tant com vulguin que la història ens demostra que la democràcia sempre guanya, que la voluntat de la majoria sempre preval i que les urnes sempre acaben triomfant" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat