Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de de maig del 2014 | 18:21
Recull de premsa

Forcadell: "Necessitem molts diputats que vagin a explicar que estem mobilitzats per la democràcia"

"Que vagin a explicar que volem tenir els mateixos drets que tenen els ciutadans europeus d'Escòcia. Que vagin a explicar que nosaltres també som ciutadans de la Unió Europea i que volem que aquesta sigui igual per a tots".

La presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, ha assegurat a un article que Catalunya necessita "molts diputats que vagin a explicar que estem mobilitzats per la democràcia, perquè abans que independentistes som demòcrates i per això volem votar i treballem per fer un procés escrupolosament democràtic, perquè votin tots amb llibertat l'opció que vulguin". "Que vagin a explicar que volem exercir el nostre dret de vot, igual que ho faran els ciutadans europeus d'Escòcia el pròxim 18 de setembre" ha sentenciat.

"Que expliquin que a Catalunya estem treballant per la democràcia, per poder votar, que ens neguen el dret a vot, ens insulten, ens menystenen i ens humilien perquè volem continuar sent catalans, parlant en català i conservant el llegat dels nostres avantpassats. Que expliquin que el nostre projecte és absolutament inclusiu, que hi cap tothom que hi vol cabre" ha dit a l'article 25-M, primera cita electoral.

Forcadell ha instat aquests diputats a explicar que "al nostre país no hi ha crispació, per més que alguns la hi vulguin veure, que un 80% dels ciutadans de Catalunya estan d'acord amb la consulta i que, com en qualsevol país democràtic, acceptaran els resultats". "Que expliquin que necessitem un estat perquè volem continuar sent catalans i l'Estat espanyol no ens vol com a catalans, per això està legislant en contra de la llengua i la cultura catalanes i en contra del benestar del poble de Catalunya. En contra de tot allò que hem estat construint durant tants anys entre tots i en contra de tot allò que ha fet possible la nostra cohesió social. Que expliquin que l'Estat espanyol està recentralitzant tots els serveis i que està impedint que ens puguem desenvolupar com a poble" ha dit.

Finalment, Forcadell ha conclòs que els ciutadans de Catalunya, "els que volem i defensem la consulta del 9 de novembre, som els que l'hem de fer possible": "Tots i cadascun dels ciutadans d'aquest país, tots i cadascun de nosaltres, hem d'assumir el compromís i la responsabilitat com a ciutadans de Catalunya, i la primera responsabilitat és anar a votar el pròxim dia 25 de maig".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat