Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de març del 2007 | 17:33
Recull de premsa · General

Ferran Requejo: "es pot aprendre de les experiències d'altres països i ciutats"


Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, afirma, en un article a La Vanguardia, que "la immigració és un tema complex", i explica que "els paràmetres polítics i morals vigents fa unes dècades s'han tornat obsolets amb rapidesa". Així, "el valor clàssic del pluralisme significa avui respecte a la diversitat".
Ferran Requejo constata que "a Catalunya el número de persones de nacionalitat estrangera ronda ja el milió", i, a més, "la transformació demogràfica s'ha realitzat en un període molt curt". Per aquest motiu es pregunta si "el país està ben preparat per afrontar aquest tema".

El catedràtic explica que "les polítiques d'immigració es poden visualitzar en tres fases: la d'entrada, la d'acollida-estabilització i la d'accés a la ciutadania."

També afirma que en les últimes dècades "ha crescut la consciència pel respecte als diferents costums", però tot i així creu que "el respecte a la diversitat té límits". Així, "qüestions que representen conquestes polítiques en contra de la intolerància política o religiosa, com la igualtat de sexes, les llibertats civils o el dret a la dissidència no són negociables".

Ferran Requejo creu que "pot aprendre's de les experiències d'altres països i ciutats". A més, "és molt el que queda per fer i per millorar". I conclou que "un bon primer pas és reconèixer-ho i saber on s'ha de mirar per orientar-se millor. La modèstia no és enemiga de l'eficàcia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat