Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de juliol del 2013 | 15:04
Recull de premsa

Gifreu: "La urgència de disposar d'espais de debat en l'única pantalla catalana de tots clama al cel"

"En plena eclosió d'uns moments històrics transcendentals per al país, a quin canal televisiu podem acudir per formar-nos una opinió dels grans temes en joc i dels líders o partits més fiables?".

Josep Gifreu, professor de la UPF, ha lamentat a un article que "el problema de fons" de la desaparició de l'Àgora "és que el primer canal de la televisió pública i nacional de Catalunya no ha apostat mai per desplegar amb convenciment un programa periòdic de debat de qualitat sobre política (en general) i sobre polítiques (sectorials)".

A l'article Sense Àgora ni debat Gifreu hi ha recordat que altres programes com Singulars o Sense ficció també han desaparegut de la pantalla en el "lamentable desmantellament ja consumat del Canal 33". "La preocupació pel futur del servei públic de qualitat ─ha alertat─ es fa més angoixant en veure com està gestionant la CCMA l'ERO que es vol aplicar a 312 treballadors, sota responsabilitat exclusiva de CiU i amb una falta de transparència i de diàleg inaudita".
El debat social i polític és al carrer, al treball, a l'escola, a l'esplai... i la nostra televisió pública no el pot ignorar"
L'autor de l'article ha clamat per un canvi de rumb: "En plena eclosió d'uns moments històrics transcendentals per al país, a quin canal televisiu podem acudir els catalans i catalanes per formar-nos una opinió dels grans temes en joc i dels líders o partits més fiables? Hem de buscar a Youtube o a als espectacles polítics dels canals espanyols tipus La Noria les respostes a les grans qüestions que algun dia haurem de votar?".

Finalment el professor de la UPF ha conclòs que la urgència de disposar d'espais institucionals de visibilitat i debat "en l'única pantalla catalana de tots sobre les opcions de present i de futur que s'estan debatent arreu de la geografia catalana clama al cel" perquè el debat social i polític "és al carrer, al treball, a l'escola, a l'esplai" i la nostra televisió pública "no el pot ignorar o silenciar". "TV3 ha de transcendir el dictat confortable de l'entrevista i assumir el risc de la confrontació de posicions, un format de resultats imprevisibles, però que obliguen l'espectador a discriminar i a prendre partit" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat