Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de juliol del 2015 | 12:56
Recull de premsa · Illes Balears

Cristòfol Soler: "L'Estat ha fet i fa un gran negoci amb les autonomies"

El diari Ara publica una entrevista al expresident del govern balear i actual president de l'Assamblea Sobiranista de Mallorca, Cristòfol Soler.

Barcelona · En aquesta explica la seva evolució política des dels seus orígens al capdavant del Parlament Balear pel PP a presidir l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

També se li pregunta sobre que vol que passi a les Illes "Voldria que revertís la situació i almenys tenir el tema de la sobirania damunt la taula. Al marge del que passi a Catalunya, hem de tenir retornats els drets i poder decidir si volem ser o no a Espanya. Potser és una utopia, però tots tenim dret a viure la utopia. En tot cas, s'ha de tenir en compte que, des que hi ha democràcia, les aportacions que han fet el Principat, les Illes Balears i el País Valencià a la centrifugadora de Madrid han estat superiors a tots els recursos donats per la Unió Europea a l'estat espanyol. Tant Catalunya com nosaltres contribuïm a l'Estat amb unes taxes de solidaritat excessives i, en el cas de les Balears, són colonials. L'Estat ha fet i fa un gran negoci amb les autonomies. I com a economista puc dir que si Catalunya marxa, Espanya deixarà de ser viable". 

I finalment se li pregunta que creu que passarà amb les Illes si Catalunya aconsegueix la independància: "Si Catalunya arriba a ser independent, serà un catalitzador. I de la mateixa manera que al Principat el procés l'ha liderat la societat civil, a les Balears també ha de ser així. Qui ens havia de dir, fa tot just cinc anys, que existiria l'Assemblea Sobiranista de Mallorca? En la mesura que els Països Catalans vagin avançant s'haurà de pensar en una confederació en què cada territori tingui llibertat d'acció".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat