Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de de novembre del 2008 | 17:11
Recull de premsa · Internacional

Blanchet: "l'Estat quebequès va decidir que tenia dret a fer una consulta popular. Ho va decidir i punt"

Barcelona · Marcel Blanchet, director general del referèndum de 1995 al Quebec, explica al Deia el procés que es va seguir per tirar-lo endavant i la situació en què es troben actualment els partits independentistes quebequesos després de pràcticament aconseguir el sí'.  Entre la iniciativa del govern basc i la de Quebec Blanchet destaca que només "les lleis són diferents. Encara que la constitució no parla de referèndum, l'Estat quebequès va determinar que tenia el dret de fer una consulta popular: es va decidir que tenia el dret i punt".

Actualment "la qüestió és encara molt important per un dels partits polítics del Parlament, però sembla que ara mateix la gent no vol saber res d'una altra consulta", explica. "La gent està més interessada pel context econòmic", acaba.

I finalment subratlla: "Si arriba a guanyar el sí' a la independència s'hagués intentat arribar a un acord amb el govern federal. Si no hagués estat possible, el govern de Quebec hauria pogut declarar la independència unilateralment".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat